Lyt til artiklen:

Asmildkloster holder høstmarked

00:00
Hastighed: ???x
01:55

For sjette gang afholder Asmildkloster Landbrugsskole høstmarked.

Det skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Høstmarkedet foregår søndag den 11. september, og skolen skriver, at alle kan deltage. Dagen igennem vil der være stande med lokalt producerede råvarer, et madtorv og en masse aktiviteter til både store og små.

Det drejer sig blandt andet om traktorkørsel, ridning på heste, male mel og pandekagebagning. Man kan også få et kig på kalve, kyllinger, grise og geder.

Boder - Der vil være et fint udvalg af boder med danske og lokalt producerede varer. På pladsen vil du møde Nørgaards geder - du kan smage gedemælk, ost og spegepølse, Sevel Øko, Svends Vejbod, Brovejens Frugtplantage, Søndergaardens Rapsodi, Mollwitz Mjød, Marianne Bjerg med årstidens blomsterkunst, Esben Tøttrup tager alt godt med fra marken, Møllevang is er på banen med "desserten" Albin Charollais - skind og pels fra får - træ og metal arbejde ved Tonny Sahl og RAKU kunst af Jonna Jensen.

Det vil også være muligt at få en rundvisning på Asmildkloster Landbrugsskole, ligesom man kan prøve kræfter med blandt andet skolens escape room.

Man kan også møde Plan Bi, som har fokus på de vilde bier. Kl. 11 er der havevandring med Plan Bi-stifter, Nina L. Hansen, som fortæller om vilde biers favoritplanter, og hvordan man laver en god bi have til gavn for både de vilde bier og os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kl. 13 er der workshop for børn, hvor du kan save dit eget bi hotel i bambus. Tilmelding nødvendig på standen. Børn skal være i følgeskab med en voksen.

Gastronomi- og sundhedslinjen på Mercantec deltager også, hvor man vil vise, hvordan man bedst anvender landmandens råvarer til mad på bordet.

Landbo Ungdom har også plads på Madtorvet og har pølserne klar på grillen.