Abonnementsartikel

Med en udvidelse på 40 millioner vil Blåbjerg Biogas A.m.b.a. ønsker at udvide anlægget, så biogassen kan sendes ud i naturgasnettet.

Forligspartierne bag Grøn Vækst besluttede, at i 2020 skulle 50 procent af husdyrgødningen i danske landbrug været omdannet til biogas. Den mission er man på landsplan ikke helt i mål med, men i det vestjyske er man godt på ved.

De 36 andelshavere bag Blåbjerg Biogas, der blev opført i 1996, har uden de større armbevægelser løbende udvidet anlægget til at producere mere biogas, så både Nørre Nebel by, Seawest og Nymindegablejren i dag luner sig med gyllen fra køer og svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver JyskeVestkysten, og for at komme skridet videre vil Blåbjerg Biogas investere 40 millioner kroner i nye anlæg. Forventningen er, at anlæggene vil være klar i løbet af næste år. Blandt andet et anlæg, der raffinerer biogassen til at kunne anvendes i naturgasnettet

I forbindelse med planerne øges muligheden for at kunne modtage 365.000 tons gylle, industri- og madaffald og fast biomasse i form af dybstrøelse mod i dag 210.000 tons.