To store milepæle er med succes passeret i denne uge. Dels har Sønderborg Byråd 3 oktober godkendt "Forslag til lokalplan 3.1-5 og kommuneplantillæg nr. 2 for biogasanlæg ved Glansager, Lambjerg, Hørup", dels har medlemmerne af foreningen BioenergiSyd tegnet sig for 250.000 husdyrgødning til anlægget i Glansager.

Sideløbende med anlægget i Glansager arbejdes med et anlæg nummer to i den vestlige del af Sønderborg Kommune. Her er tegningen af tonnagen fra medlemmerne af BioenergiSyd ligeledes godt i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os rigtig meget over at medlemmerne har bakket os op i at nå første milepæl, og vi glæder os til, at endnu flere landmænd ser potentialet i bioenergi, og dermed tilmelder sig anlægget i Glansager inden 1 december i år, siger formand for BioenergiSyd Andreas Bonde og tilføjer.

- Hvad anlægget i den vestlige del af Sønderborg Kommune angår, så håber jeg at første milepæl viser, at der sagtens kan etableres et lignende anlæg i vest. Jeg håber rigtig meget at mange melder sig til på banen nu. Gerne inden medio november. Det vil gavne processen meget. ? slutter Andreas Bonde.

Opbakningen til biogasplanerne vækker glæde hos Nature Energy:

- Vi er meget glade for, at både landmænd og borgere i Sønderborg Kommune har taget så godt i mod planerne om at etablere to biogasanlæg i Sønderborg Kommune. Vi har arbejdshandskerne på, og er klar til at bygge anlæggene, så snart vi får de sidste godkendelser på plads, siger Morten Gyllenborg, Forretningsudvikler i Nature Energy.

Første spadestik kan tages på anlægget ved Glansager når indsigelsesperioden er afsluttet og byrådets godkendelse er endelig. Det andet biogasanlæg er fortsat i sin tidlige fase.