Abonnementsartikel

De finansielle investorer stod klar, da DLG udstedte korte tyske Schuldschein obligationer til en værdi af 1,9 mia. kr.

DLG-koncernen har netop udstedt såkaldte 'Schuldschein'-obligationer for 1,9 mia. kr. Dermed styrker koncernen sit finansieringsberedskab og ruster sig til fremtidens vækst og investeringer.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Schuldschein er et særligt finansieringsinstrument, som de tyske banker traditionelt har anvendt til at finansiere de stærkeste produktionsvirksomheder i den tyske 'Mittelstand'. De senere år er anvendelsen af instrumentet dog udvidet, og globale virksomheder som Volkswagen AG og ArcelorMittal anvender i dag Schuldschein som en del af deres finansiering.

Lars Sørensen, CFO i DLG, er meget tilfreds med den store tillid, som de finansielle investorer har vist DLG med udstedelsen af Schuldschein-obligationerne:

- DLG-koncernen har de seneste fem år gennemgået en stor forandring, hvor vi målrettet har styrket vores finansielle nøgletal, forbedret vores finansieringsstruktur og udviklet vores kerneforretning. Det store arbejde kvitterer de finansielle investorer nu for. Udstedelsen af Schuldschein er den til dato største i Norden. Det viser den store tiltro, der er til DLG og vores stærke performance på markederne, siger Lars Sørensen.

DLG-koncernen er et af Europas største landbrugsselskaber, der som en del af koncernstrategien har frasolgt en række selskaber og forretningsområder, der ikke var en del af kerneforretningen. Med den aktuelle styrkelse af finansieringsberedskabet med 1,9 mia. kr., står DLG nu klar til at investere yderligere i kerneforretningen og fremtidig vækst.

- Med vores styrkede finansieringsberedskab står vi endnu bedre rustet til at udnytte de muligheder, der dukker op indenfor vores kerneforretningsområder Agribusiness, Premix & Nutrition og Retail & Service. Der foregår en kraftig konsolidering i de europæiske landbrugsmarkeder, og den vil DLG tage aktivt del i. Det er vi helt klar til, siger Lars Sørensen.