Abonnementsartikel

FarmDroid'en kører nu på 12 bedrifter i Danmark.

De første 12 FarmDroid-robotter er nu kommet ud på de danske marker.

Idemændene bag FarmDroid er de to brødre og maskinmestre, som er vokset op på en gård i Vejen-området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi besøgte de to brødre og så nærmere på robotten i efteråret 2018 forud for den officielle lancering på Agromek i 2018. Se tilbage på indslaget HER

Spår stort potentiale

Blandt eksperter i landbruget og i det odenseanske robotmiljø har man også set potentialet i FarmDroid og den revolution, som den nye letvægtsrobot kan skabe. Medstifter af milliardsuccesen Universal Robots, Esben Østergård, er gået ind i FarmDroid som investor og hos Seges holder chefkonsulent Sven Hermansen skarpt øje med FarmDroid:

- Små, lette autonome robotter er en interessant løsning. Ukrudtsbekæmpelse er en af de største udfordringer ved økologisk landbrugsdrift, og her er en løsning, som arbejder med stor præcision, fordi den på enkeltplanteniveau kender plantens placering. Robotten giver store besparelser på de lønninger, der normalt skal bruges på de mere specielle afgrøder. Der er samtidig tale om en ny tilgang, hvor vi taler om letvægtslandbrug. Det er ikke tunge maskiner, som ødelægger jordens struktur. Jeg ser masser af potentiale i FarmDroid, siger Sven Hermansen.

Springbræt for udvikling

Hos Odense Robotics glæder man sig over, at robotmiljøet fungerer som et springbræt for udvikling af robotløsninger nu også til landbruget:

- FarmDroid er et rigtig stærkt eksempel på, hvad et acceleratorforløb kan gøre for iværksættere med unikke ideer. Her flytter vi dem ud af garagen og sætter fart og retning på deres udvikling, så de når tæt på deres markeder så hurtigt som muligt, siger, Mikkel Christoffersen, cluster director i Odense Robotics.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig udvikles her ny teknologi og nye løsninger, der kan være med til at styrke vækst og konkurrenceevnen blandt nogle af Danmarks vigtigste erhverv, som eksempelvis landbruget, siger Mikkel Christoffersen.