Abonnementsartikel

Hogager fik fint besøg lørdag. Det glæder landboforeningen.

Lørdag den 25. maj afholdt Holstebro Struer Landboforening valgmøde hos Nørgaard Agro, Hogager, hvor lokale folketingskandidater og statsministeren var med til at diskutere grøn omstilling, klima og landbrug, arbejdskraft og ikke mindst - hvordan det hele skal finansieres. 120 medlemmer og andre tilhørere havde taget mod invitationen, der gav et fyldt telt og en god debat.

- Det var fantastisk at opleve, hvordan alle partier ville det bedste for landbruget - og dog viste den efterfølgende debat, at Socialdemokratiet vil rulle dele af Landbrugspakken tilbage, hvis de får regeringsmagten, siger formand for landboforeningen Kristian Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I debatten om klima og grøn omstilling var det som om, at nogle af kandidaterne ikke helt har sat sig ind i stoffet. Uanset partifarve, var der stor opbakning til udtagning af lavbundsjorde og lade dem indgå i jordfordeling.

- Vi må så håbe, at de pæne ord og tilsagn om model for finansiering også vil blive fulgt op af konkrete handlinger, siger han.

Alle nikkede ja

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild fik panelet til at nikke, da han spurgte, om de var enige i, at klimaudfordringer er globale og ikke lokale.

Landmand Per Sognstrup spurgte statsministeren, om det var ploven eller sprøjten, han skulle sælge for at gøre det rigtigt for klimaet.

Ikke uventet var svaret måske ikke så entydigt, som spørgeren havde ønsket og efter 2 intense timer skulle statsministeren videre til næste arrangement.