Abonnementsartikel

GL Estrup Landsbrugsmesse åbner 25-26 maj dørene for 23. gang.

Området omkring Det Grønne Museum ved Auning på Djursland summer af liv for 23. gang, når landbrugsmessen byder velkommen til en festlig kombination af dyrskue, maskinudstilling, kræmmermarked og show/underholdning.

Der er stor søgning til standene i maskinområdet, der i år udvides med nye aktiviteter til glæde for både udstillere og gæster. Det Grønne Museum samler i år alle deres aktiviteter i et stort telt tæt på maskinområdet med smagsprøver, udstillinger og gamle håndværk, og desuden etableres der en go-cart bane i området, så børnene kan køre race, mens deres forældre gør et godt køb hos forhandlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hestekræfter i alle udgaver

Traktorer, mejetærskere og udstyr til mark og stald udstilles og sælges ? her er noget for enhver pengepung og bedrift.

Sidste år var messen desværre noget "amputeret", da alle hestene måtte blive hjemme på grund af en ondartet virus. I år tages der revanche i form af flotte hesteshows, ridderturnering og Danmarks formodentlig største hest, der kommer på messen. Den måler 201 cm. ? vel at mærke til skulderhøjde ? og stiller gerne op til fotografering.

DHE får deres eget område på pladsen og afholder ministævne med demoer og workshops med dygtige fagfolk og hestetrænere. Der bliver blandt opvisning på mountaintrail og agilitybane.

Sidste års rekordstore tilmelding blandt kødkvæg forsøges overgået i år, ligesom malkekøerne overnatter i telt på pladsen, hvilket giver mere ro for både dyrene og deres ejere.

Stort messetorv

Som noget nyt indretter messen i år foruden store ring et messetorv, hvor kunsthåndværkere, husflidsfolk med videre præsenterer deres varer for publikum. På torvet er der desuden en scene, hvor der bliver optræden af blandt andet Habengoods, der er kendt for deres underholdende stomp show fra Danmark har talent 2018, og den kendte Youtuber Albert Dyrlund, både optræder og giver autografer - noget der helt sikkert bliver et hit blandt den lidt yngre del af publikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

StreetX parkour giver opvisning på pladsen og inviterer publikum i alle aldre til at være med i løjerne.

Børnedyrskue

Traditionen tro opfordres alle børn og deres familier til at deltage i messens store børnedyrskue. Her mødes kaniner, ponyer, katte og hunde og måske en enkelt skildpadde og dyster om flotte præmier. Børnedyrskuet er en tro kopi af det store dyrskue, hvor dommerhold spørger børnene om deres viden om dyrene, og der både er præmier til de børn, der ved mest om deres kæledyr og til den flotteste pyntning af dyr eller bur.

Fra vildmark til messen

Sidste år var vores havetraktortræk et stort tilløbsstykke. Der blev dystet i forskellige kategorier og kæmpet på livet løs af de unge deltagere, og denne succes gentages derfor i år.

Falkonér Flemming Sanggaard optræder med sit rovfugleshow. Han vandt i vinters konkurrencen om at overleve længst muligt i den norske vildmark. Det blev til hele 60 dage i alt, men vi er glade for at det ikke blev til endnu flere, så han kan overholde sin aftale om at komme til landbrugsmessen igen i år med sit underholdende show.