Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

En særlig pokaloverrækkelse fandt sted i Sjørup

21. dec. 2022 | Indrykket af Sjørup Group A/S

Danmark Bedste Lærling 2022 - Landbrugsmaskinmekaniker

Del artiklen:

Der var taler og fest i Sjørup Group i dag onsdag, da Birgitte Brunsgaard Jacobsen fik overrakt den indgraverede vandrepokal, som følger med titlen som ’Danmarks Bedste Lærling 2022’ 

Til selve overrækkelsen var der taler fra både Erling Jensen fra Dansk Metal og Ole Lauridsen, direktør i Sjørup Group. I begge taler blev der lagt vægt på, at konkurrencen også er en god måde at sætte fokus på, at samfundet mangler flere faglærte. En erhvervsuddannelse er ikke kun et godt grundlag for at komme ud på arbejdsmarkedet, men samtidig åbner erhvervsuddannelser også op for muligheder indenfor videreuddannelse til f.eks. maskinmester etc. 


Det er 9. gang konkurrencen bliver afholdt, og Birgitte er ikke bare den første kvindelige finalist, men også den første kvinde til at få sit navn på vandrepokalen. Der var særligt fokus på det faktum, at det var hendes evner og ikke hendes køn, som sikrede Birgitte sejren. 


Det var en glad og stolt Birgitte som modtog vandrepokalen fra Per Hedetoft fra Dansk Maskinhandlerforening. Uddannelseschef fra ’Entreprenør og landbrugsmaskinuddannelsen’ Aksel Gaardsted tog også del i pokaloverrækkelsen.


Birgitte er en del af teamet

Birgitte er til daglig lærling hos Sjørup Group, hvor hun til januar 2023 er færdigudlært landbrugsmaskinmekaniker. I Sjørup er hun også den eneste kvinde på værkstedet, men det tager hun med oprejst pande. 

”Maskiner og at skrue har altid interesseret mig, så da muligheden for at blive lærling kom var beslutning ret ligetil. Og selvom det nok er en mandsdomineret verden, har drengene taget godt imod mig – og så hjælper det nok også, at jeg kan svare dem igen” afslutter Birgitte grinende. 

Stinus Ambrosen, værkfører i Sjørup Group, tilføjer at Birgitte er stædig, altså på den gode måde og så er hun fokuseret. Vi er glade for at have hende, og hendes tilstedeværelse giver noget godt til sammenholdet på vores værksted. 


Konkurrencen blev afholdt på Agromek i Herning

Årets vinder blev kåret efter 4 intensive dage på Agromek. Konkurrencen på teknisk kunnen, var usædvanlig i år, da den blev afholdt foran et publikum på Nordens største landbrugsmesse. Inden vinderen blev udråbt, blev vinderen beskrevet som stædig, fokuseret og som en person, der stiller store krav til sig selv. Allerede her kunne Birgitte, hendes familie samt kollegaer fra Sjørup Group begynde at smile – den person kendte de alle meget godt.

Stort tillykke til Birgitte – Danmarks Bedste Lærling. 


Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter