I de 158 år, der har været dyrskue på Hovedengen i Ribe, har der aldrig været så mange besøgende og så mange dyr. Vejret var med arrangementet, og det lokkede 12.400 besøgende til.

- Rekorden fra sidste år har fået et lille nøk opad, og det er ganske enkelt helt fantastisk. Vi har haft rigtig mange glade udstillere og besøgende i år. Opbakningen er stor fra alle sider, siger tovholder Jens Christiansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste år overgik besøgstallet alle forventninger og endte på 12.300. Før det var 2015 det bedst besøgte år med 9.700 gæster.

rich-media-2
De store tyre kunne til tider lyde faretruende, men blev håndteret ganske roligt og problemfrit under bedømmelsen. Foto: Ribe Dyrskue

Masser af dyr og udstillere

Dyrskuet bød i år også på flere dyr til bedømmelserne end nogensinde før. 390 kvæg, heste, får, geder og kaniner deltog i konkurrencerne om de bedste placeringer og ærespræmier.

Bedømmelserne stod på det meste af dagen, og til slut blev alle de bedste dyr præsenteret i ringen under Den Store Ærespræmieparade.

Ud over dyrene så stillede knap 100 erhvervsudstillere op med udstillinger af alt fra store nye landbrugsmaskiner til gamle smedeteknikker.

rich-media-3
Efter et års fravær kunne man i år igen opleve grisevæddeløbet. Foto: Ribe Dyrskue

Frygt for aflysning

I ugen op til skuet faldt store mængder regn, som begyndte at samle sig i store vandpytter rundt på dyrskuepladsen. Arrangørerne fik vandpytterne suget op og der blev lagt køreplader på pladsens mest benyttede veje. Længe så det ud til at dyrskuedagen også skulle blive våd og kold, men sådan gik det altså ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det regnede så meget, at folk begyndte at spørge om dyrskuet ville blive aflyst. Så vendte vejret og i stedet fik vi den skønneste sommerdag. Man kan roligt sige, at vi har været snydeheldige, siger Jens Christiansen.

Selv om regnen gav arrangørerne udfordringer, så var skuet aldrig i nærheden af aflysning.

rich-media-5
Knap 100 erhvervsudstillere var med på årets dyrskue. Foto: Ribe Dyrskue

Ser fremad mod næste år

Arrangørerne glæder sig over den positive udvikling, både når det kommer til dyreudstillere, erhvervsudstillere og publikum. Som tingene ser ud nu, vil der også blive afholdt dyrskue i mange år fremover.

- Dyrskuet er et stykke levende kulturhistorie, som gerne skal fortsætte langt ud i fremtiden. Vi takker alle for den store opbakning og glæder os allerede til næste år, siger Jens Christiansen.

Ribe Dyrskue afholdes altid den sidste fredag i juli. Næste år bliver det den 26. juli.

rich-media-7
Dansk Veteran Traktor Klub kørte parade rundt på pladsen. Foto: Ribe Dyrskue