Abonnementsartikel

Bredsgaard har i den grad haft vokseværk det sidste halve år. De har købt nabogrunden og har nu fået ekstra meget plads at boltre sig på samt rum til flere ansatte og maskiner.

Det nye og store værksted er netop blevet indviet hos Bredsgaard A/S. Ønsket om mere plads har eksisteret i flere år hos den midtjyske maskinforretning og producent, og i efteråret 2018 stod nabogrunden pludselig til salg. Derfor slog Ivan Tang administrerende direktør og Bent Hansen, ejer af Bredsgaard, til, og fra midten af marts kunne alle 28 medarbejdere nyde godt af det ekstra store areal.

Bredsgaard, der holder til i Kjellerup lidt uden for Silkeborg, har nemlig udvidet hele grundarealet fra 13.000 til 30.000 kvadratmeter, hvoraf 6000 kvadratmeter nu er under tag, mere end en fordobling i forhold til tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2500 kvadratmeter af den nye bygning bliver værksted. Derudover bliver der en administrationsbygning og en lille lagerhal, som dog bliver lejet ud til anden side.

Hele grunden er hegnet ind, så det føles som én stor grund, og Ivan Tang forklarer, at der er planer om at etablere en ny intern vej mellem de to områder.

De "gamle" bygninger bibeholdes, herunder også det gamle værksted, der rummer 700 kvadratmeter, som nu skal være "det beskidte værksted".

- Tidligere har vi haft alt samlet i ét værksted, men nu kommer det gamle værksted kun til at indeholde arbejdet med alt det beskidte som svejs, olie og gylle. I det nye bliver det finmekanik, samling og klargøring af nye og brugte maskiner plus produktionen af vores Tree Tech maskiner og vogne, fortæller Ivan Tang.

Ønske om udvidelse

Siden Bredsgaards begyndelse i 2011 har Ivan Tang og Bent Hansen haft gang i produktionen af Tree Tech maskiner og vogne samt været Full Line forhandler af Claas. Derudover er de også Full Line forhandler af mærker som blandt andre Kuhn, Hardi, Amazone endvidere have/park hovedmærker som Ferris, Stiga, Stihl, Apex og Goes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredsgaard har derfor hele tiden gang i en masse forskelligt, og pladsen har især i de senere år været meget trang på matriklen i Kjellerup.

- Vi har valgt at udvide, fordi vores værksted har været for småt i mange år. Motoren i vores virksomhed er værkstedet. Det er dét, der genererer en god og positiv ring til salgsafdelingen med kunder, siger Ivan Tang.

Det er ikke kun ejerne selv, der er glade for udvidelsen, men især også medarbejderne.

- Vores ansatte er helt vilde med de nye bygninger. Især værkstedfolkene sætter pris på det, fordi de har haft for lidt plads at gøre godt med. Vi er enormt glade for at kunne give dem et godt arbejdsmiljø, siger Ivan Tang om udvidelsen, der også kommer til at betyde, at Bredsgaard kan tage flere kunder ind. Samtidig er der blevet plads til fem nye arbejdspladser på værkstedet.

rich-media-3
Bredsgaards nye værksted rummer 2500 kvadratmeter. Foto: Bredsgaard.

Service hjemme og ude

Hos Bredsgaard servicerer de både kunderne på værkstedet i Kjellerup, men også ude af huset. Siden 2012 har Bredsgaard haft mellem 70-80 mejetærskereftersyn om året, hvoraf syv ud af de ti eftersyn foregår hos kunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er meget diskussion i branchen om, hvorvidt man skal have et fast eller rullende værksted. Nogle mener jo, at det er enten eller. Her siger vi både og, fortæller Ivan Tang, der netop har været med til at købe fem nye servicevogne plus en servicelastbil hjem, så medarbejderne ikke kun er opgraderet på adressen i Kjellerup, men også når de kører ud til kunden.

- Det er vigtigt for os at give kunderne den rigtige service - uanset om det er, når de køber eller skal have service på en maskine. Filosofien her i huset er, sund fornuft; hvis kunden får den rigtige hjælp, når de har brug for det, og får det til den rigtige pris, kommer kunden igen, siger Ivan Tang.

rich-media-5
Forrest ses Bent Hansen, der sammen med Ivan Tang ejer Bredsgaard. Foto: Bredsgaard.

Den bløde maskinhandler

Udover, at det hos Bredsgaard er vigtigt, at kunderne føler sig godt tilpas, når de kommer på visit, er det også vigtigt, at medarbejderne har det godt.

- Vi vil gerne være den bløde maskinhandler - den, der har den sociale profil og sørger for, at folk har det godt. Vi tror på, at man skal rose og interessere sig for sine medarbejdere og deres familie, siger Ivan Tang om virksomheden, der er meget familiær på flere måder.

Bredsgaard er en familieejet virksomhed. Ivan Tang og Bent Hansen er svogre. Ivans kone, Pia, der er søster til Bent samt Bent og Pias forældre er også en del af virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores mål for fremtiden er fortsat at være en solid privatejet virksomhed. Det betyder meget for os, at vi selv kan bestemme, hvad vi gør, fortæller Ivan Tang, og fortsætter;

- Dermed er huset her også privat Claas forhandler, og det er et vigtigt punkt for os, som vi vil blive ved med. Vi er jo stadig unge, så vi har tænkt os at fortsætte med Bredsgaard mange år endnu.