Hvor mange maskinhandlere har deres præcise ambitioner om vækst lagt offentligt til skue på deres hjemmeside? Hvor mange maskinhandlere har et erklæret mål om hvert år at lancere mindst to helt nye tiltag? Og hvor mange maskinhandlere har en historie, der rækker tilbage til 1920'erne - og som alligevel er båret af en markant nytænkning.

Næppe mange. Men sådan er det hos den store maskinhandel, Bredsgaard A/S i Kjellerup. Der var ellers tæt på at blive meget stille på adressen dengang i 2011, da virksomhedens tidligere ejere bekendtgjorde, at nu ville de dreje nøglen om og fyre de ni medarbejdere, der var ansat dengang. Men da var det, at Ivan Tang, nu administrerende direktør og hans svoger Bent Hansen, nu indehaver og værkfører, kom ind i billedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ja, vi så i avisen, at Bredsgaard ville lukke, og så gik det pludselig stærkt. Jeg selv sagde mit gode job op i Rødkærsbro og slog mig sammen med min svoger, der indtil da var selvstændig i Sdr. Rind med Sdr. Rind Maskinservice. Bent blev ny indehaver af Bredsgaard A/S, og jeg selv blev ansat som administrerende direktør. Det var en rigtig spændende tid, siger Ivan Tang, der til gengæld også mener, at det var et godt tidspunkt at starte på.

- Ja, for kan man skabe omsætning og fremgang i en nedgangstid, kan man også, når det går godt. Og når man starter op i en tid, hvor alt er svært, bliver man stærkere, dygtigere og meget klogere, funderer han.

Første skridt var at bevare de mærker, som forretningen havde - og udvide med lidt flere. Bredsgaard A/S er i dag autoriseret Class full-line forhandler og fører derudover en række anerkendte mærker som Kuhn, Hardi, Stiga, Stihl, Simplicity og Ferris. Bredsgaard er tillige medlem af Maskinhandler Indkøbsringen - med de mærker, som det indebærer.

Nye tanker

Bredsgaard fik i 2011 en "kickstart". Efter ejerskiftet nedjusterede Bent Hansen og Ivan Tang timeprisen på værkstedet med hele 25 procent.

- Vi valgte at sætte vores timepriser ned i forhold til de aktuelle markedsmæssige forhold inden for landbruget og de øvrige erhverv, som vi betjener. Beslutningen var således ikke et udspil til priskrig, men alene udtryk for, at vi tager branchens situation alvorligt, siger Ivan Tang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under overtagelsen i 2011 var der ni medarbejdere, som alle fortsatte i firmaet. Og nu blot tre år efter er medarbejderstaben tredoblet til 27. Og som det fremgår af Bredsgaards hjemmeside, hvor ambitionerne er udstillede, så vil man op på 35 medarbejdere inden 2017. Og som Ivan Tang siger, så kan de godt lide at tænke nye tanker:

- Vi har en ambition om at sætte mindst to nye tiltag i værk om året, siger Ivan Tang. Et godt eksempel på usædvanlige tiltag er Bredsgaards egen produktion af Tree Tech pakke- og nettemaskiner til juletræsbranchen. Dem blev der afsat 25 enheder af sidste år og sikkert 25 yderligere i 2014. Andre eksempler kan være nye produkter i sortimentet, såsom Variant-trailere, hvor man solgte 80 styk i 2013.

- Det handler lidt om at gøre virksomheden bredere, uden at det går ud over vores ekspertise. Især når det gælder vores tre grundpiller, Claas, Kuhn og Hardi, kan vi betegne os som specialister, siger Ivan Tang, mens sælger Erik Bastrup supplerer med en snak om vigtigheden af at have et godt værksted.

- Hvis værkstedet har et godt ry, giver det os sælgere meget større muligheder, siger Erik Bastrup, der har været sælger i virksomheden i over 28 år. Han har gennem årene konstateret de skiftende tendenser hos kunderne.

- I disse år handler det om alt, hvad der hedder GPS og elektronik, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ja, og det skulle ikke undre mig, om vi en dag skal til at sælge droner i butikken, supplerer Kim Knudsen, der er leder af den 1.000 kvadratmeter store lager- og butiksafdeling.

Rådgivere og sælgere

Som i andre maskinforretninger er det med distriktet ikke længere så firkantet.

- Og med internettet er det heller ikke længere så vigtigt. Men vi kan da sige, at vores nærkunder, som vi kalder dem, kommer fra en radius af 60 kilometer, siger Erik Bastrup.

Til gengæld er både han og Ivan Tang enige om, at det kræver meget af en virksomhed som Bredsgaard at være opdateret inden for både landbrug, entreprenørbranchen, have-park og skovbrug.

- Alle de områder kræver en enorm viden og stor erfaring. Og vi skal i lige så høj grad være rådgivere som sælgere. Det er vigtigt at kende kunderne og deres forskellige måder at arbejde og tænke på, siger Erik Bastrup, mens Ivan Tang også kommer ind på tidens konjunkturer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I disse år er det egentlig bankerne, der ofte står i vejen for den enkelte bedrifts fremgang. Men så har vi heldigvis andre muligheder for finansiering til vore kunder, smiler direktøren.

Under overtagelsen i 2011 besluttede Bent Hansen og Ivan Tang at bevare virksomhedens navn, Bredsgaard, ud fra den betragtning, at det var kendt i branchen, og at et navneskifte kan være risikabelt.

Bredsgaard A/S

Indehaver: Bent Hansen

Adm. direktør: Ivan Tang

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parallelvej 19

8620 Kjellerup

Tlf: 89 70 70 89

Web: www.bredsgaard.dk