De fleste kender John Deere. Selv dem uden noget videre kendskab til hverken maskiner eller landbrug. Der er formentlig færre, som er klar over, at den amerikanske mastodont også er blandt verdens allerstørste producenter af maskiner til entreprenørfolket.

I USA er det helt normalt at se byggepladser og anlægsprojekter med masser af gule maskiner fra John Deere, som på landsbrugsdelen ellers er kendt for deres grønne maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
John Deere Grader 622GP. Pressefoto.

I Europa er moderselskabet Deere & Company også massivt repræsenteret. Det er dog via ejerskabet af Wirtgen Group, som under en række undermærker producerer maskiner til vejanlæg i stor stil. Nu vil amerikanerne også have entreprenørmaskiner fra John Deere ind i Europa.

Til Bauma havde John Deere fælles stand med Wirtgen Group. Her var en række maskiner sat frem til skue for de 620.000 gæster, som besøgte monstermessen i München.

I første omgang er det to gradere, som bliver markedsført på denne side af Atlanten, nærmere bestemt i Frankrig og Tyskland.

rich-media-3
John Deere Grader 672GP. Pressefoto.

John Deeres to modeller i Europa bliver fra deres G-serie. 622GP og 672GP vejer henholdsvis 19 og 20 ton med arbejdsbredder på 3,66 og 4,27 meter.