Lyt til artiklen:

Scantruck tæt på milliard-omsætning trods udfordringer

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Nettoomsætningen gik i vejret gennem det seneste forskudte regnskabsår fra 1. februar 2022 til 31. januar 2023, og toplinjen landede på knap 922 millioner kroner - et løft på godt 40 millioner i forhold til året før.

Stigningen slog også igennem på bundlinjen, dog i lidt mere beskedent omfang, idet resultatet før skat landede på godt 57 millioner kroner mod 54 millioner i forrige regnskabsår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledelsen anser på den baggrund årets resultat som tilfredsstillende, men at det kunne have været endnu bedre.

- Det er gået godt, men der har været mange udfordringer med levering. Især Manitou har haft meget svært ved at levere, og det har kostet os omsætning. I sidste ende kan det også koste os kunder, siger bestyrelsesformand Poul B. Nielsen til Maskinbladet.

rich-media-3
Det har været meget udfordrende at skaffe tilstrækkeligt med maskiner fra franske Manitou. Arkivfoto: Mads Blenker.

Tilsyneladende har det været svært for Manitou at skaffe tilstrækkeligt med motorer og komponenter til de populære franske maskiner.

- Det hænder at kunder må vente 15-18 måneder, og nogle har altså brug for maskiner her og nu og har ikke mulighed for at vente. Så finder de en anden løsning, og de er jo ærgerligt både for dem og os. Heldigvis har langt de fleste kunder forståelse for situationen, som har ramt branchen bredt, siger han.

I forhold til levering af maskiner fra Komatsu ser det straks bedre ud. Her er man efterhånden nede på få måneders leveringstid for de fleste modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Manglen på nye maskiner har fået os til at søge alternative veje til at skaffe, hvad kunderne efterspørger. Blandt andet har vi købt en del maskiner hjem fra udlandet, for at have nok på hylderne.