2018 blev det forretningsmæssigt bedste i ØkologiRådgivning Danmarks blot treårige historie. I tal kan resultatet gøres sådan op, at 1.220 økologiske landmænd med tilsammen 77.000 hektar, nu er kunder hos ØRD. Det er en fremgang på knap 20 procent siden første regnskabsår 2016. Omsætningen er steget tilsvarende i perioden, skriver ØRD i en pressemeddelelse.

- Vores klare mål har fra begyndelsen været at blive en synlig og troværdig spiller, der kan løfte de rådgivningsopgaver, som økologiske landmænd stiller. Tilgangen af kunder bekræfter mig i, at det er lykkedes for os, siger en tilfreds direktør, Erik Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overskud til udvikling

Rådgivningsselskabet, der ejes ligeligt af Sagro og Økologisk Landsforening, kom ud af 2018 med et resultat på 885.723 kroner.

- Det gør det muligt at konsolidere økonomien, så vi kan skabe udvikling fremadrettet. Vi skal tilbyde produkter, der udfordrer og inspirerer de økologiske landmænd, og det gør vi kun ved til stadighed at udvikle spændende og nyskabende tilbud, stille de kritiske spørgsmål og udfordre landmændene på det, de vil med deres økologiske bedrift, siger Erik Andersen i pressemeddelelsen.

Direktøren peger på klima, afgræsning og frugtbar jord som eksempler på områder, hvor ØRD aktuelt udvikler nye tilbud og rådgivningsydelser.

Ud over overskuddet har Økologirådgivning Danmark også betalt de to kroner pr. hektar, som hver enkelt økolog ellers skulle have givet til øget forskning inden for planteavl.