Abonnementsartikel

Den sidste underskrift på et splinternyt partnerskab mellem LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark er netop sat.

Et nyt partnerskab mellem LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark er netop begyndt.

Samarbejdet mellem de to økologiske parter skal skubbe den økologiske fødevareproduktion fremad og klæde de økologiske landmænd bedre på i bestræbelsen efter udvikling af økologien og stigende udbytter, skriver LMO i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to parter står hver især bag de største økologiarrangementer i landet i form af ØRD's Grovfoderdag og LMO Økologis Økotræf, som begge har tiltrukket hundredvis af økolandmænd og udstillere gennem årene.

Gennem det nye partnerskab vil LMO Økologi og ØRD afholde de to store arrangementer i fællesskab. Det skal sikre en endnu højere faglig værdi under arrangementerne og større deltagelse fra både landmænd og udstillere.

- Det er vigtigt for os, at vi får et endnu stærkere udstillingsvindue til økologiske landmænd, maskinfabrikanter, grovvarebranchen og alle andre, der har en interesse i økologi. Vi arbejder hele tiden på at præsentere den nyeste viden og tendenser for landmændene og ikke mindst løfte barren og skubbe branchen fremad, så vi sikrer, at økoproduktionen udvikler sig på en god måde, siger Peter Mejnertsen, afdelingschef for LMO Økologi.

- Når vi nu er to stærke parter frem for bare en enkelt, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at løfte arrangementerne til et nyt niveau, fortæller han og uddyber, at Økotræffet i 2019 bliver det første arrangement, som både vil have LMO Økologi og ØRD som arrangør.

På sigt er det målsætningen, at Grovfoderdagen og Økotræffet afholdes skiftevis hvert andet år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt kan ændres

I begyndelsen skal den nye alliance udelukkende fremme Grovfoderdagen og Økotræffet. Men det er samtidig også muligt, at der kommer flere arrangementer under den fælles fane, fortæller Erik Andersen, direktør i ØkologiRådgivning Danmark i pressemeddelelsen.

- Der er helt sikkert basis for at udvide samarbejdet yderligere i fremtiden. I første omgang er målsætningen at nå frem til en form, hvor alle aktører føler sig velkomne og møder op på de forskellige dage, siger Erik Andersen og fortæller, at arrangementernes vante form meget vel kan ændre sig i fremtiden.

- Grundstenene er nu lagt til, at arrangementerne skal afføde endnu flere oplevelser og input til de mange deltagere. Og lige nu har vi alle bolde i spil, så det kan også være, at det fremadrettet skal være todagesarrangementer, ligesom det også er muligt, at vi gør arrangementerne til nationale frem for regionale - i så fald kan det også være, at vi skal kigge på geografien. Det må vi afvente og se, afslutter han.