Anklagemyndigheden har tiltalt den 26-årige Knud Puge Kjær Knudsen for at have brudt arbejdsmiljøloven i forbindelse med, at han selv og en ukrainske mand 12. oktober 2017 befandt sig inde i en kornsilo på Bukkerupgård ved Holbæk for at fjerne spirende korn, skriver Nordvestnyt.

Retten har besluttet at udsætte sagen, da det kom frem mandag, at ulykkesiloen er lejet ud til et andet selskab, der også ejer kornet i siloen. Det er også dette selskab, der står for transport af kornet, som var en af den afdøde ukrainske mands arbejdsopgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den oplysning fik dommeren til at interessere sig for indholdet af kontrakten mellem den 26-årige landmand og selskabet, Lunderød ApS, der er ejet ligeligt af den 26-årige landmands far og bror, Peter og Kim Kjær Knudsen.

Men kontrakten har indtil nu ikke indgået i sagen, og politiet har ikke undersøgt om ansvaret for for sikkerheden kan placeres hos dette selskab.

Derfor besluttede dommeren at udsætte sagen til slutningen af januar, så den omtalte kontrakt kan findes frem, og han opfordrede samtidig anklagemyndigheden til at få undersøgt nærmere, hvem der reelt kan stilles til ansvar efter arbejdsmiljøloven, skriver Nordvestnyt.