Abonnementsartikel

Landmand fra Tølløse er frifundet for strafansvar i forbindelse med en arbejdsulykke, der kostede en 34-årig ukrainer livet.

Ifølge Fagbladet 3F efterlod den 34-årige ukrainer Mykola Makarenko sig hustru og to mindreårige børn, da han omkom i en arbejdsulykke på en gård i Danmark hos den 26-årige landmand Knud Kjær Knudsen fra Tølløse.

Ukraineren omkom i en kornsilo den 12. oktober 2017. Han var ved at fjerne spirende korn i en kornsilo uden sikkerhedsline. Pludselig forsvandt den 34-årige mand ned i et hul i kornet og blev levende begravet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmanden får ingen straf som følge af ulykken. Det står klart, efter at anklagemyndigheden har besluttet ikke at anke Retten i Holbæks frifindelse af landmanden.

Ifølge 3F betyder afgørelsen også, at den omkomne mands enke og to mindreårige børn ikke bliver tilkendt en erstatning på i alt knap 755.000 kroner i sagen.

Anklageren i sagen, Katrine Schlütter, bekræfter over for Fagbladet 3F, at dommen ikke er blevet anket inden for tidsfristen.

- Efter de oplysninger, der er kommet frem under retsmødet, mener vi, at rettens afgørelse er rigtig, siger anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestsjællands Politi Katrine Schlütter, der ellers ikke ønsker at kommentere dommen.

Under retssagen oplyste svineproducent Peter Kjær Knudsen, der er den 24-årige landmands far, at det var ham, der bad Mykola Makarenko om at gå op i siloen og fjerne spirerne i kornet. Ifølge svineproducenten var ukraineren ansat af vikarbureauet Europower og arbejdede som vikar for ham.