Det var under arbejdet med at fjerne spirende korn fra en kornsilo i Bukkerup ved Tølløse, at 34-årige Mykola Makarenko fra Ukraine 12. oktober 2017 blev suget ned i korndyngen og mistede livet. Først fire timer efter ulykken lykkedes det at grave liget af den ukrainske mand fri.

Nu får arbejdsulykken på Bukkerupgård et retsligt efterspil, idet den 26-årige landmand, Knud Puge Kjær Knudsen, er blevet tiltalt for, som ansvarlig for sikkerheden i forbindelse med ukrainerens arbejdsopgave, ikke at have levet op til kravene i arbejdsmiljøloven, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagen kommer for Retten i Holbæk mandag 7. januar, og her ventes anklagemyndigheden at kræve den 26-årige landmand idømt en bøde.

Forsvarsadvokat, Uffe Baller, vil ikke oplyse, hvordan den 26-årige landmand stiller sig til anklagen om, at han ikke traf effektive sikkerhedsforanstaltninger til at sikre Mykola Makarenko mod fare, som der står i anklageskriftet, samt at den ukrainske mand ikke havde modtaget instruktioner i, hvordan arbejdet skulle udføres.

Det fremgår af anklageskriftet, at landmand Knud Puge Kjær Knudsen selv befandt sig sammen med den nu afdøde mand øverst på korndyngen i den halvfyldte kornsilo, da ulykken indtraf. Han kom ikke selv fysisk til skade i forbindelse med ulykken.

Ifølge anklageskriftet skete ulykken, fordi en udlukningsmekanisme i form af en snegl i bunden af siloen var tændt og dermed ledte korn ud af siloen. Det forårsagede, at den 34-årige mand blev trukket ned og levende begravet i kornet, da han på et tidspunkt under arbejdet trådte ind på midten af korndyngen, skriver Nordvestnyt.

Politiets tiltale mod Knud Puge Kjær Knudsen bygger blandt andet på Arbejdstilsynets rapport om ulykken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 26-årige landmand ejer blandt andet sammen med sin far, Peter Kjær Knudsen, selskabet bag Bukkerupgård. Det er kun sønnen, der er tiltalt i sagen.