Flere end 100 landmænd var mødt op, da Miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, besøgte Aabybro mandag aften, oplyser Agri Nord i en pressmeddelelse.

De fire lokale landboforeninger; Landbo Thy, nf plus, LandboNord og Agri Nord havde sammen med Landbrug & Fødevarer inviteret ministeren, som skulle diskutere erhvervets udfordringer med landmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er virkeligt positivt, at ministeren kommer for at mødes med os, og der var rig mulighed for alle for at komme til orde, siger formand for én af de fire lokale foreninger bag mødet, Niels Vestergaard Salling, LandboNord.

Landmændene satte blandt andet miljøpolitiske spørgsmål omkring kvælstof, vandplaner, vandløbsregulering og ammoniakreduktion på dagsordenen.

Brug kræfterne anderledes

Ministeren manede dog til, at debatten om landbruget bliver drejet væk fra rettigheder omkring kvælstof og pesticider.

- I skal være helt klar over, at man skader erhvervet ved at blive ved med at stille spørgsmålstegn ved, om kvælstof skader natur og miljø, og ved at kræve at pesticidafgiften fjernes. For forbrugeren lyder det som om, at man vil have flere pesticider, sagde ministeren.

Jakob Ellemann-Jensen opfodrede derimod til, at erhvervet bruger kræfterne på at ændre befolkningens opfattelse af landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I er verdens absolut bedste fødevareproducenter, og ude omkring i verden er der stor respekt om danske fødevarer. Det skal vi også have herhjemme, fortalte Jakob Elleman-Jensen.

Kampagne for omdømme

Landbrug & Fødevarer har netop lanceret ny omdømmekampagne for dansk landbrug, og den blev præsenteret for de fremmødte landmænd.

Kampagnen har titlen "Noget af det bedste i verden", og er målrettet de danske forbrugere.

Formålet er at få danskerne til at blive mere stolte af dansk landbrug og en mere positiv indstilling til erhvervet.

- Politikerne kigger på befolkningen og agerer ud fra folkestemningen. Derfor er det afgørende, at erhvervet har et godt omdømme, siger chefkonsulent, foreningsforhold, Anders Søgaard, L&F.