Lyt til artiklen:

Tyske landmænd varsler ugelange demonstrationer

00:00
Hastighed: ???x
01:30

De tyske landmænd nyder en række skattefordele herunder fritagelse af afgifter og skatter på landbrugskøretøjer samt en refusionsordning på diesel.

Men disse skattefordele vil regeringen i Berlin afskaffe med en kontroversiel finanslov, som skal sikre op mod 290 millioner euro til den tyske statskasse, skriver Flensborg Avis

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tyske landbosammenslutning, Deutscher Bauernverband, har også længe kritiseret forslaget, som efter planen skal vedtages midt i januar. Ifølge sammenslutningen vil forslaget belaste landbruget med udgifter på op mod en milliard euro om året.

Så meget vil tyske landmænd miste

Se også:

Så meget vil tyske landmænd miste

Derfor har Deutscher Bauernverband også varslet en storstilet demonstrationsuge, som den 8. januar vil starte med aktioner og demonstrationer i hele landet. Ugen har fået navnet "aktionsugen" af sammenslutningen.

Demonstrationerne vil vare indtil den 15. januar, hvor der er lagt i kakkelovnen til en stor demonstration i Berlin. En lignende demonstration i hovedstaden har fornyligt været planlagt og eksekveret af tyske landmænd, og der har floreret mange videoer og billeder fra den på sociale medier.

Skal man tro Deutscher Bauernverband vil demonstrationen den 15. januar blive endnu større, idet den ikke er arrangeret med kort varsel.

Tyske landmænd i protest mod nedskæringer i dieselstøtte

Se også:

Tyske landmænd i protest mod nedskæringer i dieselstøtte