På økologi-messen Nordic Organic Food Fair i Malmø fik Økologisk Landsforenings politiske direktør, Paul Holmbeck, onsdag aften overrakt prisen Organic Outstanding Achievement Award 2018 for sin politiske og organisationsmæssige indsats for økologi.

Prisen gives bl.a. til Paul Holmbeck for hans rolle i at skabe bred politisk opbakning til økologipolitik i Danmark, for at rådgive om økologipolitik i andre lande samt for hans arbejde med opbygning af Økologisk Landsforening som drivkraft for udvikling af økologisk landbrug, folkelig opbakning til økologi samt opbygning af verdens stærkeste økologimarked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

60 procent økologi

Blandt de politiske resultater, som Paul Holmbeck har spillet en ledende rolle i, nævnes specifikt verdens første økologiske aktionsplan, EU's forbud mod GMO i økologisk produktion samt Danmarks nationale mål for fordobling af det økologisk areal, mål om 60 procent økologi i de offentlige køkkener og ressourcer til økologisk innovation, markedsudvikling og omstilling til økologi i kommunerne.

- Der er tale om en anerkendelse for resultater, der bygger på den energi, kreativitet og samspil, som vi har i vores forening mellem vores folkevalgte, medlemmer og ansatte, de ansatte imellem og med vores tætte samarbejde med så mange partnere i markedet og organisationslivet. Økologi er en stor samarbejds- og motivationsindsats. Det er en ære at arbejde og bane vej politisk og markedsmæssigt for vores økologer og for mere og bedre økologi, siger Paul Holmbeck.

Paul Holmbeck modtager prisen kort efter, at Danmarks økologipolitik vandt FN's Future Policy Award 2018 ved en prisoverrækkelse i Rom i oktober.

Eksportfremstød

Organic Food Outstandig Achievement Award 2018 blev overrakt foran økologiske virksomheder, indkøbere og organisationsfolk fra hele verden, som i disse dage deltager på Nordic Organic Food Fair. Her deltager også 20 danske virksomheder i et eksportfremstød arrangeret af Økologisk Landsforening for at bygge videre på den store vækst i eksporten af økologiske varer til især Sverige.

Økologieksporten til Sverige er mere end fordoblet fra 207 mio. kroner i 2013 til 466 mio. kroner i 2016.