- 2017 har været et succesfuld år for Väderstad, det generelle marked er vokset, og vores salgstal har set meget positive ud, fortæller Mattias Hovnert, salgs og marketingchef hos Väderstad.

Han fortæller blandt andet om det nye salgssamarbejde med John Dere i Rusland og Ukraine, som har aftaget en stor andel maskiner i 2017. Desuden peger han på hjemmemarkedet i Sverige samt England og Rumænien som har vist gode resultater i 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt blev omsætningen for 2017 på 225 millioner euro svarende til 1,6 millarder danske kroner, hvor knap 90 procent af omsætningen kommer fra eksportsalg. Resultatet før skat er 12 millioner euro svarende til 89,4 millioner danske kroner og egenkapatialen er på 46 procent.

Gode forventninger i 2018

Mattias Hovnert peger på Tempo majssåmaskinen, som én af grundene til succes og øget markedsandele i flere lande på såmaskiner.

.- Vi har set at den øget interesse fortsætter i første kvartal af 2018, som har været rigtig god. Trenden ser ud til at fortsætte, og vi ser frem til 2018, hvor vi i løbet af året vil øge produktions lokalerne på fabrikken i Sverige.

Väderstad er en familieejet virksomhed, som er repræsenteret i 40 lande og har knap 1.250 medarbejdere, hvor knap 900 arbejder på fabrikken i Väderstad i Sverige.