I 50 år har Søren M. Klemmensen serviceret landbruget på Djursland, og det har han tænkt sig at blive ved med. I 1967 startede han Tøstrup Auto- og Maskinværksted, som sidenhen er blevet til Midtdjurs Traktorlager, der i dag sælger Valtra-traktorer til store dele af Midtjylland.

- Det er helt anderledes i dag, end det var dengang. Før i tiden havde hver familie en gård med seks-otte køer, og det levede de af. De havde alle en traktor med tilhørende maskiner, dengang var det meget almindeligt, at kunderne kom på værksted for at få skiftet plovskær. Sådan er det slet ikke i dag, forklarer Søren M. Klemmensen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I takt med at landbrugene er blevet større, klarer de også flere opgaver selv. Det betyder, at vi som maskinhandlere skal blive endnu skarpere på servicen.

Selvom Søren M. Klemmensen har været i gang i 50 år, og for et par år siden gennemførte et generationsskifte, så virksomheden i dag drives af hans tre sønner, har han stadig sin gang i firmaet.

- Jeg er begyndt at holde fri hver anden mandag, men det er nu ikke hver gang jeg husker det, siger Søren M. Klemmensen med et smil.

Tre sønner

I dag bliver butikken som nævnt drevet videre af Søren M. Klemmensens tre sønner Finn, Lars og Peter, der alle blev medejere i 2002 og generationsskiftet fuldført i 2014.

Sammen har de været med til at gøre Midtdjurs Traktorlager til en moderne maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gjort meget for at skabe en succesfuld internetforretning på have/park-området, og det er lykkedes. I år kommer vi tæt på at sælge 4000 enheder til have/park, og en del af disse bliver købt over nettet, forklarer Lars M. Klemmensen.

På en god dag kan Midtdjurs Traktorlager have 50 ordrer gennem virksomhedens webshop. Selvom ordrerne kommer i hus via internettet, så kræver de stadig eftertanke og opmærksomhed fra folkene i butikken.

- Vi har en strategi og et mål om, at vores net-kunder skal have den samme oplevelse og service, som hvis de handlede i vores fysiske butik. Det betyder eksempelvis, at vi henter en vare, hvis den er defekt, og det er noget, som kunderne bemærker, siger Lars M. Klemmensen og fortsætter:

- Vi brugte et par år på at lære, hvad der skulle til for at få succes som netbutik, men nu synes jeg, at vi har godt styr på det. Vores kunder bedømmer os til fremragende på Trustpilot, og det er en score, som vi er meget stolte af.

Nybyggeri

Midtdjurs Traktorlager har ligget på den nuværende adresse siden 1973, men der sker hele tiden noget. I øjeblikket er butikken ved at blive renoveret, og samtidig er store entreprenørmaskiner i fuld sving med fundamentet til den 1600 kvadratmeter store hal, som Midtdjurs Traktorlager er ved at opføre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye hal skal løse de pladsudfordringer, som Midtdjurs Traktorlager i dag slås med, og det skal gerne give pote - både for landbrug og have/park.

- Når den nye hal er færdig, får vi plads til at lave en moderne udstilling til vores landbrugsmaskiner i vores nuværende udstilling, og samtidig får vi mere plads på værkstedet, forklarer Lars M. Klemmensen.

Når den nye hal står færdig, bliver der eksempelvis plads til, at der kan udføres sprøjteeftersyn på en 40 meter bred sprøjte, som kan foldes helt ud indendørs.

I udstillingen skal der være plads til de nyeste modeller fra Valtra - et mærke som Midtdjurs Traktorlager har forhandlet siden 1992. Tidligere på året blev Midtdjurs Traktorlager af Agco udpeget til at dække en stor del af Midtjylland.

- I første del af året, hvor der var usikkerhed om forhandlerstrukturen, solgte vi ikke én eneste ny Valtra-traktor, men der er for alvor kommet gang i det nu, siger Lars M. Klemmensen, der fortæller, at Valtra er godt repræsenteret i området med en markedsandel på over 20 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Året rundt

Udover Valtra-forhandlingen har Midtdjurs Traktorlager også salg af Amazone, Krone og Schäffer til landbrugskunderne. I have/park-afdelingen sælges der blandt andet Husqvarna og Stihl.

- Det er nogle stærke brands, og samtidig nogle mærker, der har loyale kunder. Det stiller nogle krav til, at vi skal levere på servicen og vores viden om produkterne. Vi har eksempelvis solgt Amazone i over 15 år, så der har vi opbygget en solid viden og et godt lager med de rigtige reservedele, siger Lars M. Klemmensen.

Hos Midtdjurs Traktorlager kommer omkring 60 procent af omsætningen fra landbrugsdelen, mens de resterende 40 procent stammer fra butik og have/park.

- Det har været en stor gevinst for os, at vi har formået at vækste på have/park. På vores værksted betyder det, at der er nok at lave i de perioder, hvor landbruget har travlt med alt muligt andet. Vi har ikke plads til mejetærskere på værkstedet, så normalt er her lidt stille i høsten, men der har vi så fået travlt med at servicere have/park-maskiner, siger Lars M. Klemmensen.

Så efter 50 års i landbrugsbranchen har de 28 ansatte hos Midtdjurs Traktorlager stadig travlt hver dag.