Redskabsbærere er praktiske og alsidige. Hos Maskinhandler Indkøbsringen (MI) oplever man dog, at der er en tendens, der peger væk fra redskabsbærerne, når det kommer til vintervedligehold.

- Det er mere og mere kompakttraktorer, man går over i. Salget af små traktorer stiger forholdsvis voldsomt, siger sælger Jens Elkrog fra MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redskabsbærerne er angiveligt bedre til selve opgaverne, men alligevel bliver de i højere grad valgt fra.

- De går i højere grad væk fra redskabsbærere og multimaskiner. Traktorerne er måske lidt mere klodsede, men de er langt mere driftssikre og vedligeholdelsesomkostninger er lavere. De er også billigere i indkøb. Det er en trend, vi har set over de sidste par år, fortæller Jens Elkrog.

Det er også den melding, der kommer tilbage til MI.

- Vi hører, at det måske ikke er den optimale løsning med kompakttraktorer, men økonomisk er det bedre for dem.

En generel tendens

Udviklingen ser ud til at være gældende for hele sektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har jo Yanmar, så dem vil jeg fremhæve, men det er en generel tendens på hele linjen, at kompakttraktorerne vinder frem. Det er også generelt for hele vores kundegruppe. Flere og flere kommuner og boligselskaber går den her vej, siger Jens Elkrog.

Fra 2019 er der nye, skærpede emissionskrav. Det har man i den senest tid kunnet se producenter af blandt andet redskabsbærere fremhæve.

- Hos Yanmar ser man alle deres nye traktorer, som overholder de nye miljøkrav og sikkerhedskrav, siger Jens Elkrog.