Lyt til artiklen:

MI skifter navn til MI

00:00
Hastighed: ???x
03:28

Indkøbsring blev stiftet i 1963 af en gruppe driftige maskinhandlere, som ønskede at indkøbe landbrugsmaskiner i fællesskab til attraktive priser og betingelser.

Navnet blev sidenhen ændret til Maskinhandler Indkøbsringen a.m.b.a. I de første år havde MI 20-25 andelshaver, og omsætningen var på cirka tre millioner kroner. Da MI fejrede 25-års jubilæum, var der 60 andelshavere og en omsætning på 207 millioner kroner, skriver MI i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 54 år fungerede MI i andelsformen, indtil det i 2017 blev besluttet at omdanne MI til et aktieselskab med det for øje at kunne tilbyde sin brede palette af produkter til en større skare af forhandlere i Danmark og Sverige.

I april 2022 blev MI en del af hollandske Zweegers Equipment Group BV (ZBG), som er en familieejet virksomhed, der investerer indenfor både ejendomme, landbrug og teknologi. ZBG har selskaber i bl.a. Holland, Belgien, Italien og Canada.

Fra MI til MI

De sidste mange år har logoer på maskiner, bygninger og markedsføring været MI, og det er også det navn, som MI kaldes i daglig tale. For at følge udviklingen til dørs tager MI derfor nu det sidste skridt, og ændrer det juridiske navn til MI A/S. Let, præcist og mundret endda på alle sprog.

I praksis betyder dette intet, da MI fortsætter som hidtil. Lange ancienniteter og relationer Administrerende direktør hos MI, Kristian Jakobsen, kender store dele af historien, da han har siddet i spidsen for MI i de sidste 20 år og dermed været med til omdannelsen fra a.m.b.a til A/S og salget til ZBG. Også på medarbejdersiden har mange været med på rejsen i en hel del år efterhånden.

- Vi har en gennemsnitsanciennitet på næsten 15 år, så det er et dedikeret og rutineret team, der servicerer vores kunder i dagligdagen." Det er ikke kun medarbejderne og direktøren, der holder fast. MI kan i år også fejre 48-års jubilæum som importør af KUHN produkterne og 20-års jubilæum som importør af de velkendte Ferris Zero Turns, fortæller Kristian Jakobsen, administrerende direktør for MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores leverandører er både trofaste og loyale partnerne, som vi har samarbejdet med igennem mange år, og vi sætter stor pris på de langvarige relationer, der er opbygget. Selvom vi er et lille land, er vi bestemt ikke ubetydelige for vores leverandører. Vi har flere gange testet maskiner for bl.a. Kuhn og været sparringspartner ifm. udviklingen af nye maskiner, siger Kristian Jakobsen.

MI´s 60-års jubilæum markeres blandt andet i den 40 siders store disponeringsavis, som bliver udsendt i uge 42. Her præsenteres også de fire nye mærker: Dammann, Hawe, Carre og PTG, som er blevet en del af MI-paletten