Lyt til artiklen:

Kuhn er klar med en helt ny presser-serie

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) præsenterer nu en helt ny presser-serie fra Kuhn. Serien hedder VBP 7100, og ifølge MI passer de nye kombi-pressere perfekt til maskinstationer og landmænd, som har brug for kraftfulde og alsidige maskiner.

- Vi har rigtig gode erfaringer med kombi-pressere fra Kuhn, og vi ser meget frem til at få denne presser ud at arbejde i det danske land, siger Robert Vemmelund, der er produktchef hos MI i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til den kommende sæson har det landsdækkende forhandlernet allerede solgt den første Kuhn VBP 7190 presser med filmbinding.

Den nye VBP 7100-serie er en udvidelse af det store presserprogram fra Kuhn, som består af både single- og kombi-pressere. Presser typerne fås med fast eller variabelt kammer.

- Alsidighed, kapacitet og kvalitet er afgørende parametre, som vægtes højt, og her viser Kuhn med udvidelsen af det store presserprogram, at der bliver lyttet til kunderne og hvad der efterspørges, siger Robert Vemmelund.

rich-media-2
Den første Kuhn VBP 7190 presser med filmbinding er allerede solgt til den kommende sæson. (Foto: Maskinhandler Indkøbsringen)

Ifølge MI er der en stigende efterspørgsel på pressere, som har flere funktioner integreret i én maskine, såsom presning af halm til store, hårde baller og indpakning af foder uanset fugtighed. Det kan den nye kombi-presser fra Kuhn.

Modeller

Kuhn VBP 7100-serien består af to modeller. Den ene er VBP 7160, der kan presse baller med en diameter fra 80 til 160 centimeter, mens den største model er VBP 7190, der kan presse baller med en diameter på 80 til 185 centimeter. Begge modeller har intelliwrap, 3D-indpakning af ballen, og dropfloor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinen har egenskaber, der sikrer perfekt formede og hårde baller i alle afgrøder og forhold. Med det patenterede i-DENSE reguleringssystem tilpasses presningsgraden automatisk i forhold til fugtigheden via den integrerede fugtsensor i kombination med to strammearme. Derved opnås den ønskede ballehårdhed. Integralrotoren, der arbejder i fuld bredde, har 23 knive og giver mulighed for forskellige snittelængder, oplyser Maskinhandler Indkøbsringen.

rich-media-4
Begge de nye modeller har intelliwrap, 3D-indpakning af ballen, og dropfloor. (Foto: Maskinhandler Indkøbsringen)

For at opnå ubegrænset afgrødeindtag er presseren udstyret med en specialdesignet skårrulle, der sammen med pickuppen sikrer optimal afgrødeflow til 3-tands integralrotoren. I ballekammeret er der to spændingsarme, der giver maksimal antal kilo per balle, perfekt opstart i alle afgrøder og ekstrem hurtig åbning og lukning af balleklap på fire sekunder, hvilket giver den højeste effektivitet i klassen.

I den kommende sæson kører MI demo med VBP 7190 presseren med filmbinding.

rich-media-5
Skiftet mellem presning af store halmballer og ensilageballer er reduceret til få sekunder. En hydraulisk funktion skal aktiveres og resten sørger softwaren for. (Foto: Maskinhandler Indkøbsringen)