Ifølge den danske importør, er der lagt op til en ny bestseller med ny prisbevist harve.

TYSKLAND: Den tyske producent af teknik til jordbearbejdning, såning og plantebeskyttelse, viser på Agritechnica den nye Terrano GX-harve. Harven produceres i arbejdsbredderne fire, fem og seks meter, og med enten tre eller fire buller med TerraGrip harvetænder monteret med tandafstand fra 28.5 til 31,5 centimeter afhængig af modeltype.

Maskinbladet er netop nu i Tyskland, hvor harven vises for den europæiske presse. Den danske importør, Stroco Agro, fortæller i den forbindelse, at man tror på, at den nye Terrano GX-harve kan falde i mange danske kunders smag.

- GX-harverne skal afløse Terrano FX-harveserien i bugserede udgaver. FX-harverne kan stadig fås i trepunktsophængte versioner fra 3 til 5 meters arbejdsbredde, fortæller Arne Gejl, produktspecialist, samt salg- og marketing hos Stroco Agro.

Populære i Danmark

- Jeg tror på, at de nye GX harver, kan blive ret populære i Danmark, fortæller Arne Gejl, og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har haft tre eksemplarer af GX harverne kørende i Danmark her i efteråret til afsluttende test inden præsentationen nu. Harverne i modellerne 4.3 - 5.4 og 6.3 GX er af de forskellige testbrugere blevet taget rigtig godt imod.

- Det skyldes, at den nye harveserie er udviklet målrettet efter at få mest muligt harve til prisen, uden at der er gået på kompromis med kvaliteten, fortæller den danske produktspecialist, som blandt andet nævner, at rammeopbygningen betyder færre hydraulikstempler til sammenklap og hydraulisk dybdestyring, hvilket sænker prisen på harven.

Der kan ælges mellem seks forskellige type pakkere, hvor Arne Gejl fortæller, at den mest populære type er Dobbelt RollPack pakkeren. Foran pakkeren kan der vælges mellem udjævnetallerkener eller hockeystave.

Harven er udstyret med samme TerraGrip-tænder, som resten af Terrano-serien fra Horsch, hvilket betyder tænder med stenudløser ved 550 kg.

Vægtoverføring

For at overføre vægten bedre til traktoren foran harven, har Horsch valgt at udstyre harven med hydraulisk vægtoverføring, som ifølge Horsch kan lægge 1.200 kg over på traktorens bagaksel. Vægtoverføringen fungerer ved, at bruge samme hydraulikudtag, som løfter og sænker harven, blot ved at dreje en mekanisk hane på harven.

Horsch fremhæver, at man på den måde ikke skal have ekstra olieudtag eller lignende på traktoren.

Til såning af efterafgrøder og raps kan GX harverne udstyres med Isobus styret MiniDrill frøudstyr.