En ny dansk jordbrugsfond har set dagens lys. Det er Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening, der står bag fonden, og for 25.000 kroner kan du blive medejer af et selskab, der skal fremme udbredelsen af økologi gennem opkøb af landbrugsjord. Fondens formål er at fremme landbrug med fokus på miljø, natur og økologi, og så skal fonden være med til at sikre generationsskiftet efter aldrende landmænd, der er på vej ud af erhvervet.

- Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, men at den skal være mere bæredygtig - hvor hensyn til naturen, miljøet og klimaet varetages - er uomtvisteligt. Økologien er i stærk fremmarch. Danskerne har taget den til sig ligesom kokke i bl.a. kantiner og restauranter. Så et dansk landbrug med mere økologi, bedre natur og miljø er en super god udvikling at fremme, udtaler formand for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, Lars-Christian Brask.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gøre en forskel

Når aktietegningen åbner, er der skabt en mulighed for at udøve indflydelse på naturen, drikkevandet og dyrevelfærden. Samtidigt kan man være med til at sikre flere økologiske produkter på hylderne.

I dag fylder det danske økologiske areal kun lidt over otte procent, så der er behov for at skabe mere. Fonden agter i første omgang at skaffe 35 millioner kroner.

- Det lyder ikke af meget, men det er en start på noget nyt, som kan være banebrydende. Den danske andelsbevægelse startede også fra nul og blev en kæmpe succes. Så måtte danskerne tage idéen til sig, er der basis for mere, udtaler direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, Kim Qvist.

- Vi tror, det rammer lige ind i den danske folkesjæl, at man her som almindelig dansker kan være med til at gøre en forskel. Danske virksomheder, fonde, foreninger, organisationer og pensionskasser kan også investere i en grønnere fremtid, siger formand Lars-Christian Brask.