Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer afviser anklagen fra BL-bestyrelsesmedlem om, at L&F ikke arbejde for primærlandmændene.

Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, rettede i et læserbrev en kritik mod Karen Hækkerup og Landbrug & Fødevarer, for at ønske en fjernelse af afgiften på gødning. Argumentet var, at afgiften ikke ramte danske landmænd. Du kan læse læserbrevet her.

Hos Landbrug & Fødevare er man dog langt fra enig i kritikken. På Maskinbladet har vi modtaget følgende svar på kritikken fra Christian Hüttemeier, der er kommunikationsdirektør i L&F:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

"Hvis man var lidt seriøs og kiggede på den liste af ønsker, Landbrug & Fødevarer har bragt på banen, så vil man se, at vi har masser af ønsker, der handler om danske landmænd.

Når vi har afgiften på kvælstof med, så handler det om, at vi ved, at den skaber et stort administrativt bøvl for flere af andelsvirksomhederne. Det er sådan set helt relevant at sige til politikerne.

Det klæder ikke Bæredygtigt Landbrug, at forsøge at italesætte dette ene lille hjørne af L&Fs ønsker til regeringen som det eneste og største ønske.

I L&F arbejder vi også seriøst med fjernelse af beskatningen på produktionsjord, omlægning af netafgifter, afskaffelse af pesticidagifter, hurtigere afskrivning af IT-hardware og en lang række andre ønsker. I går var Karen Hækkerup fx på TV 2, hvor hun brugte sin taletid på at fremsætte ønsket om at fjerne beskatningen på produktionsjord.

Modsat hvad Peter Bohsen Jensen måske tror, så kan vi i Landbrug & Fødevarer godt finde ud af at arbejde på flere fronter på én gang. Det har blandt andet givet os en god fødevare- og landbrugspakke. Vi har fået afskaffet PSO-afgiften og sådan kunne jeg blive ved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for at bruge kræfter på at bekrige andre, der arbejder for landbrugets bedste, kunne kræfterne være langt bedre brugt på at tale med de politikere, der har de afgørende mandater til at bestemme landbrugets fremtid. Det vil vi i al fald hellere i Landbrug & Fødevarer."