Natten til mandag den 28. august havde Lykkesholm ved Slangerup på Sjælland besøg af tyve, som er løbet med to John Deere GPS-anlæg.

- Jeg blev da temmelig sur, da jeg opdagede det i formiddags, fortæller Anders Laustsen, indehaver af bedriften Lykkesholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tyvene er løbet med to John Deere GPS-antenner samt to John Deere-skærme.

- Tyvene er løbet med en 2600-terminal samt en 1800-terminal, og vi havde tegnet vores marker ind i terminalen, så det gør det ekstra træls - især nu hvor vi skal til at sprøjte rapsen uden sprøjtespor.

Anders Laustsen er rigtig træt af, at tyvene har klippet ledningerne til skærme og antenner.

- Tyvene har ikke nøjes med at afmontere multistikkene til anlæggene, men har derimod klippet ledningerne over - det gør det bestemt ikke lettere at montere anlæggene igen.

Stjålet fra hjemmeadressen

GPS-anlæggene er stjålet fra hjemmeadressen, og det undre Anders Laustsen en smule:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ofte haft høstmaskinerne til at stå i marken, hvor vi afmontere hattene og tager dem med hjem, da vi er bange for tyveri. Men da vi satte maskinerne på hjemmeadressen havde jeg ikke forestillet mig, at det kunne blive et problem, da vi bor langt nede af en grusvej, og maskinerne ikke kan ses fra landevejen. Desuden har vi arbejdet en del i halm, så der har været stor aktivitet på bedriften det meste af døgnen.

Hattene kan låses