Oven på sidste uges tyveri af John Deere GPS-anlæg har landets maskinstationer og bedrifter igen fået opmærksomheden rettet mod et område, som mange lykkeligt havde glemt. Oven på de sidste par års mere end 100 stjålne John Deere GPS-anlæg, ser det ud til at tyverierne fortsætter, og derfor er der grund til at tage sine forholdsregler:

- Indtil videre opfordrer vi alle til at afmontere deres John Deere GPS-hatte og afmonterer separate terminaler i John Deere-traktorer, fortæller Anders Terrs, salgschef for John Deere på det danske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- John Deere har en løsning på vej, som højst sandsynligt vil blive en software-opdatering, som vil betyde, at der skal indtastes en pin-kode på traktorens terminal før brug, for på den måde at sikre, at de enkelte antenner ikke kan bruges på andre traktorer, end dem, som kører på den enkelte bedrift eller maskinstation, fortæller han.

Tag anlæggene med hjem

Flere af tyverierne fra de forskellige maskinstationer og bedrifter i Danmark er foregået fra aflåste maskinhuse, og derfor opfordre Anders Terrs til, at man tager GPS-hattene og eventuel separate terminaler med hjem til de enkelte husstande sammen med madpakken.

- Det er ikke en optimal løsning, men klart den bedste for nuværende, fortæller Anders Terrs, som kan fortælle, at der netop nu køres test på de nye GPS-systemer rundt omkring i Europa.

- Vi håber, at vi er klar med software-løsningen i begyndelsen af 2019, og derfor tester John Deere for øjeblikket systemet på højtryk for at være klar, fortæller han.