Abonnementsartikel

LMO Økologi og nogle af landets førende økologer er netop vendt hjem fra Tyskland, hvor der blev samlet inspiration og viden om de nyeste tiltag og udvikling indenfor økologi.

Tyskland er med helt fremme, når det gælder økologi. Derfor var det en oplagt destination, da LMO Økologi og 22 af landets førende økologer tog turen til den populære udstilling og messe Öko Feldtage ved Kassel I Tyskland. Målet var at få inspiration og ny viden om udvikling og tiltag indenfor økologi:

- Tyskland er jo på mange måder det store lokomotiv inden for forskning, produktion og afsætning af økologiske produkter. Det var således muligheden for, at komme ned og se hvad der rør sig i Europa, der lokkede, fortæller Peter Mejnertsen, der er økologichef i LMO.

Over 200 udstillere

Öko Feldtage foregik på Kassel Universitets økologiske forsøgsgård, hvor over 200 udstillere viste alle nyheder frem indenfor blandt andet maskiner, redskaber, sorter, såsæd og robotter. Det hele blev krydret med forsøg og demonstrationer i markerne omkring udstillingsarealet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge LMO's økologichef var turen led i en overordnet strategi om at samle inspiration uden for de danske grænser:

- Vi vil egentlig gerne tilbyde vores kunder en oplevelse uden for Danmark, og det har vi også som målsætning i 2018, så man kan sige, at vi som en aktiv rådgivningsvirksomhed også søger inspiration i udlandet. Vi tror på det er værdifuldt for vores egen og kundernes udvikling i den produktion, vi arbejder med, fortæller Peter Mejnertsen.

Turen var arrangeret i samarbejde med Yding Smedie og LHN, og der var deltagere med fra hele landet i ønsket om samtidig at skabe netværk mellem økologerne:

- Öko Feldtage var helt igennem et gennemført arrangement, der gav viden og inspiration til alle deltagere. De smukke omgivelser, det flotte og varme vejr gav sammen med det høje engagement blandt deltagerne en fagligt inspirerende tur, fortæller Lars Egelund Olsen, der er økologirådgiver i LMO Økologi.

Nye fremtidige løsninger

På Öko Feldtage fik den danske delegation blandt andet præsenteret nye sorter, som endnu ikke er i handlen i Danmark:

- Mit indtryk er, at det er meget forskelligt, hvad der har inspireret folk, men nye sorter som endnu ikke er i handlen i Danmark og ny fremtidige maskinløsninger til de økologiske planteavlere, har da trukket godt i folk, siger Peter Mejnertsen.

Udover Öko Feldtage besøgte gruppen også det økologiske gods Gut Rosenkrantz ved Neumünster.