DLG har efterhånden udviklet sig fra et rent dansk andelsselskab til Europas største grovvareselskab med 6.500 medarbejdere, heraf cirka 2.500 i Danmark. Et af selskabets kerneområder er forarbejdning af salgsafgrøder, og derfor er høstsæsonen en af koncernens absolutte spidsbelastningsperioder.

Her er det helt afgørende, at produktionen kører 100 procent, og det er grunden til, at DLG nu indgår en aftale med Intego om mekanisk service i høstperioden. Det fortæller Plant Manager hos DLG Keld Caspersen, der har ansvaret for såsædsfabrikkerne i Hørning og Hasselager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er meget travlt i høstsæsonen, og derfor skal eventuelle nedbrud håndteres med det samme, så vi undgår, at produktionen går i stå. Forebyggende vedligehold er naturligvis også vigtigt, men man kan ikke helt undgå akutte nedbrud, siger han og fortsætter:

- Fabrikkerne er gennem årene løbende blevet moderniseret, men det ændrer ikke på, at det er en kompleks produktion med mange forskellige maskiner med både nyere og ældre dele, der skal kunne fungere sammen.

Derfor har DLG valgt at overdrage den mekaniske service af produktionsanlæggene i Hørning og Hasselager til Integos afdeling i Aarhus, der i forvejen er en tæt partner inden for el-teknisk service og automationsopgaver.

- Det er rigtig vigtigt med en teknisk servicepartner, der kender vores produktion. Vi har arbejdet tæt sammen med Intego gennem de seneste 10 år, hvor de blandt andet har haft ansvaret for vores el, og senest har de lavet automationsstyring af vores helt nye produktionsapparater. Vi har begge et stort fokus på forventningsafstemning og er godt tilfredse med samarbejdet, forklarer Keld Caspersen.

Hos Integos afdeling i Aarhus deler man tilfredsheden med aftalen, der trådte i kraft forud for den seneste høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høsten var en stor succes, hvor vi beviste overfor DLG, at vi også er i stand til at varetage den slags opgaver professionelt. Nu ser vi frem til den kommende høstsæson, hvor vores fornemste opgave igen bliver at holde produktionen kørende 24 timer i døgnet. Når en motor går i stykker, skifter vi den med det samme uanset tidspunktet, og derudover står vi også for al vedligehold af lejre, lejehuse og aksler samt oprettelsen af eksisterende bånd, forklarer projektleder og servicemekaniker hos Integos afdeling i Aarhus Lars Søndergaard.

Han siger supplerende, at Intego Aarhus nu er full-serviceleverandør for de to fabrikker. Intego har foruden aftalen med Hasselager og Hørning-fabrikkerne desuden også en landsdækkende koncernaftale med DLG.