Efter et afsluttet HG-forløb, der havde til formål at ruste os til i fremtiden selv at kunne afsætte en større andel af de varer, vi producerer, nåede vi på Global Organic Farmer-uddannelsen midt i januar til et af uddannelsens særlige karakteristika - nemlig det fire uger lange, tilrettelagte praktikforløb i Tanzania. Som det fremgår af uddannelsens navn, er global fødevareproduktion netop sigtet med uddannelsen, og på nuværende tidspunkt står mange elever derfor, efter de seneste 20 ugers skoleophold, på spring til at skulle ud i praktik forskellige steder i verden.

Således er et af formålene med turen at præsentere os elever for de kulturforskelle, man vil møde i det øjeblik, man befinder sig i et andet land, og ikke blot er turist, men skal fungere og interagere i et lokalsamfund med helt andre normer og standarder, end vi er vant til i Danmark. Ydermere har de fleste elever i forvejen begrænset erfaring med landbrug generelt, og et andet formål er derfor at give os mulighed for at udfolde os i et miljø, hvor det ikke kun er hovedet, men også hænderne, der er brug for. Endelig ligger der også et perspektiv i den øvelse, det giver at skulle navigere i grupper og opnå resultater til det fælles bedste. Her lærer man både noget om gruppedynamikker og om sig selv.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Agro, der udkommer på fredag den 10. marts kan du læse mere omkring denne tur.

- Samlet set har det altså været en meget lærerig tur på flere fronter, og jeg kan absolut anbefale mine medstuderende på andre landbrugsskoler at søge praktik i udlandet, og ikke nødvendigvis vælge stedet ud fra størrelsen på marker eller maskiner. Benyt i stedet chancen for at opleve nogle anderledes landbrugsformer for at lære, at tingene ikke nødvendigvis behøver at blive gjort, som vi selv ville gøre herhjemme.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.