Efter et afsluttet HG-forløb, der havde til formål at ruste os til i fremtiden selv at kunne afsætte en større andel af de varer, vi producerer, nåede vi på Global Organic Farmer-uddannelsen midt i januar til et af uddannelsens særlige karakteristika - nemlig det fire uger lange, tilrettelagte praktikforløb i Tanzania. Som det fremgår af uddannelsens navn, er global fødevareproduktion netop sigtet med uddannelsen, og på nuværende tidspunkt står mange elever derfor, efter de seneste 20 ugers skoleophold, på spring til at skulle ud i praktik forskellige steder i verden.

Således er et af formålene med turen at præsentere os elever for de kulturforskelle, man vil møde i det øjeblik, man befinder sig i et andet land, og ikke blot er turist, men skal fungere og interagere i et lokalsamfund med helt andre normer og standarder, end vi er vant til i Danmark. Ydermere har de fleste elever i forvejen begrænset erfaring med landbrug generelt, og et andet formål er derfor at give os mulighed for at udfolde os i et miljø, hvor det ikke kun er hovedet, men også hænderne, der er brug for. Endelig ligger der også et perspektiv i den øvelse, det giver at skulle navigere i grupper og opnå resultater til det fælles bedste. Her lærer man både noget om gruppedynamikker og om sig selv.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.