Abonnementsartikel

Mens høsten efterhånden er startet op i det ganske danske land, og for vores vedkommende er lige rundt om hjørnet, er vi i ventetiden her på Vandmøllen beskæftiget med at tage os af gårdens mange bondegårdsferie-gæster.

Fra slutningen april og frem til sommerferiens start havde vi gæster i weekenderne, og her sidst i juli er vi nu over halvvejs i højsæsonen, der varer ni uger. Der er fuldt booket, og gårdens cirka 50 gæster udnytter gårdens faciliteter og aktiviteter til fulde - herunder fodring, grøntsagshøst, ridning og så videre. Det er skønt at se børn og voksne komme i tættere kontakt med landbruget, og det de spiser.

Som artiklens billeder afslører, har jeg købt en drone. Den giver nye muligheder for at fotografere blandt andet marker fra oven og få et indblik i afgrødernes vækst og reaktion på forskellige metoder og indgreb. Hvad angår markerne blev det sidste indgreb foretaget i starten af juni, hvor der blev radrenset to gang i de vårsåede kornafgrøder byg og ølandshvede. I ølandshveden blev der desuden i samme arbejdsgang udsået italiensk rajgræs som fangafgrøde, mens der i byggen som den eneste mark ikke er sået udlæg, idet der til efteråret skal etableres vinterrug.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.