Kverneland kan i sæson 2017 præsenterer to nye liftophængte rotorhavesåmaskiner: E-drill og E-drill Maxi, hvor det hovedsageligt er beholder kapaciteten på henholdsvis 1.400 og 2.000 liter adskiller de to modeller.

Begge modeller benytter luft til udsåning, og de leveres hver i tre forskellige arbejdsbredder på 3,0 og 3,5 samt 4,0 meter. Alle modeller på én fast ramme i form af Kverneland rotorharve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye såmaskine har samme elektriske udmadningssystem, som de bugserede U-drill-såmaskiner benytter, kaldt Eldos. Eldos er fuldt elektronisk drevet og kan betjens ved hjælp af Iso-bus.

Der er fem forskellige udmadningsvalser tilgængelig, alt efter hvilken afgrøde og mængde, der skal lægges i jorden. Udmadningsvalserne genkendes af udmadningsenheden, så det ikke er muligt at vælge den forkerte udmadningsvalse, da systemet vil give en alarm til chaufføren.

Kverneland fremhæver, at indsåningen foregår på venstre side af såkassen, og den udføres fjernbetjent.

Uafhængig dybdejustering

Sådybden kan justeres centralt med afstandsskiver ved de to cylindre, uden brug af værkstøj. Ved hjælp af hydraulikcylinderen kan hele skærbommen også løftes fri ved eksempelvis ekstra bearbejdning på forageret.

I følge Kverneland sikre den 4-punkt sammenkoblingen af skærbommen en ensartet udsåning og konstant ens sådybde mellem de korte og lange såskær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parallelogrammet på rotorharven gør det muligt at lave en individuel justering af rotorharven, uden at det har indflydelse på sådybden. E-drill Compact og E-drill Maxi er udstyret med CX-II-skær med en såafstand på 12,5 centimeter. Efterharven efter såskærene højdejusteres fra en central placering.

Beholderlåget er kollisionsbeskyttet for læsning af storsække, så der ikke sker skade ved evt påkørsel. En elektronisk niveaumåler, som kan justeres udefra, overvåger små mængder raps såvel som store mængder.

Kverneland fortæller, at beholderen er monteret direkte ovenpå trepunkts-ophænget for at bringe løftekraftbehovet for traktoren. Trinene til beholderen sker bag fra maskinen.

Fra kabinen har chaufføren mulighed for at se skala for skærtryk, og da såmaskinen også kan leveres med hydraulisk skærtryk, kan det klares direkte fra kabinen under kørsel i marken.

Fleksibel maskine

Skærbommen kan af- og påmonteres, og markørerne er hængslet direkte på rotorharven, som derfor også kan afmonteres, hvor efter rotorharven kan benyttes til solokørsel.