Lyt til artiklen:

Alsidig finsk såteknik til de større landbrug

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Det er såteknik til det meste, og som sådan vil den være interessant for de fleste landbrug over 500 hektar og de fleste maskinstationer. Sådan lyder Multivas egen vurdering af den nye pneumatiske såmaskine ECerex 600.

Der er tale om en seksmeter bugseret luftsåmaskine med tre tanke. Forrest til gødning, næste tank til korn mens den tredje tank kan bruges til startgødning eller græsfrø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den tredje kan også bruges til, at man i luftstrømmen blander korn og startgødning og sår ud sammen, siger Jens Christoffersen, der er Sales manager ved Multiva.

ECerex 600 kommer som standard med tre tanke på i alt 6500 liter, som skal sikre høj kapacitet og fleksibilitet. Desuden kan en fjerde tank tilkøbes. Tallerkensektionen og crossboardet kan begge justeres hydraulisk.

Men foruden de tre, måske fire, tanke er det bagerst ved såskærene, at fleksibiliteten for alvor markeret.

- Vi har dobbelt skiveskær med 15 centimeters afstand, hvor trykhjulet styrer arbejdsdybden, så hvert såskær individuelt følger jordens konturer. Dybdeindstilling klares nemt med et enkelt værktøj. Når såskærene er individuelt justerbare, så kan vi med en tredje såkasse for eksempelvis så gødning, vårbyg og græsfrø, hvor man på et såskær sår gødning og korn, og græsfrø og gødning på det andet, forklarer Jens Christoffersen

Desuden tillader Multiva også at man fra terminalen valgfrit kan vælge, hvilke såskær der skal lukkes af. På den måde kan man som maskinstation nemt indstille en given sporvidde i forhold til sprøjtespor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har også sektionskontrol med otte sektioner på seks meter. Så vi lukker seks såskær, 75 centimeter.

Det betyder at der eksempelvis kan lukkes af for gødning og korn på hver anden række. Samtidig er der mulighed for at sætte bredspredningsudstyr på den alsidige finne, så den i hver andet skær kan sprede sneglegift eller græs overfladisk, hvorefter efterhaven trækker jord på.

Selv peger jens Christoffersen på, at ECerex er interessant for maskinstationer, idet den kan løse en bred palette af opgaver.

- Men for landbrug over 500 hektar burde den også være interessant, konstaterer han.

rich-media-3
Muligheden for at lukke hvert enkelt såskær samt sektionskontrol er med til at gøre ECerex 600 til en alsidig såmaskine. Foto: Theis Meilby Eriksen.
Ny serie af bugserede pneumatiske såmaskiner fra Multiva

Se også:

Ny serie af bugserede pneumatiske såmaskiner fra Multiva