Lyt til artiklen:

Horsch klar med ny Pronto-såmaskine

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Horsch kommer med en opdatering til nyklassikeren Pronto. Der er tale om Pronto DC7, der inden længe også er at finde på det danske marked.

Pronto DC7 er en universal-såmaskine, der kan bruges i flere typer jordbehandlingssystemer og kan bruges til de traditionelle afgrøder som hvede, raps og byg, men også til efterafgrøder græs og spelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Rammen har fået en opdatering, og det gør DC7 en anelse lettere end tidligere udgaver af Pronto. Pressefoto.

Rammen har fået en opdatering, og det bidrager til, at såmaskinen er en anelse lettere på vægten. Sammen med det faktum, at såmaskinen ikke kræver eksorbitant mange hestekræfter foran, bidrager vægten dog til mindre marktryk.

Arbejdsbredden er, som navnet antyder 7,20 meter, og 7 DC kan som sine forgængere udstyres med Minidrill-udstyr, der kan bruges som en tredje tank til udsæd, til gødning eller micronæring.

rich-media-3
Såmaskinen er udstyret med både det klassiske Turbodisc-skær og det helt nye Paradisc-skær. Pressefoto.

Såmaskinen er udstyret med både det klassiske Turbodisc-skær og det helt nye Paradisc-skær, som indtil videre kun bruges på 7 DC. Parallelogram-opsætningen på skærene er ifølge Horsch ideel til at sikre præcis såning i tunge og stenede jorder på grund af et højere tryk på såskæret.

rich-media-4
G&F udmadningssystemet på 7 DC gør det muligt at placerer to forskellige komponenter i én sådybde og rille Pressefoto.

G&F udmadningssystemet på 7 DC gør det muligt at placere to forskellige komponenter i én sådybde og rille, eksempelvis hvis man vil så og placere gødning samtidigt.

De forskellige komponenter måles separat og udmades sammen til såskæret, og der kan dermed også sås to forskellige afgrøder, hvis det skulle være ønsket.