Muligheden for at klappe en gris, klippe et får, kramme en kanin, stryge en ko over mulen, opleve galoperende heste og se partering af gris og lam trak i løbet af weekenden masser af børn og voksne til den odenseanske dyrskueplads. Dyrskuet blev afholdt fra fredag den 10. til søndag den 12. juni.

Også de store landbrugsmaskiner, som havde åbnet både førerhus og motorrum, samt Fødevaremarkedet, hvor producenter og kokke stod klar til at servere gode danske råvarer, var hele weekenden et stort trækplaster.Det Fynske Dyrskue 2015 tak for i år

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det store rykind startede allerede fredag, da 12.000 skolebørn, lærere, børnehavebørn og pædagoger havde taget imod invitationen til gratis at besøge Det Fynske Dyrskue. Dermed slog dyrskuet sin egen besøgsrekord for de unge gratister. Sidste år var tallet for børn og deres ledsagende voksne 10.500.

- Med den rette blanding af udstillinger, klassiske dyrskue-aktiviteter og perfekt vejr har vi ramt dyrskuets dna, og det har gæsterne taget godt imod. Det glæder os, for vi er stærkt optaget af, at vores gæster går fra skuet med en positiv oplevelse og lidt klogere på moderne dansk landbrug. Det skal være lige dele festlig og faglig formidling, lød det fra formand Niels Rasmussen, da de sidste gæster havde forladt dyrskuepladsen søndag eftermiddag.

Ikke cool, men ægte

Som alle andre udbydere af oplevelser har ledelsen af Det Fynske Dyrskue gennem årene spurgt sig selv, om skuet er på rette spor. Og noget tyder på det.

- Selvfølgelig har vi overvejet, om vi skal tilbyde flere digitale oplevelser via mobil og Ipad? Om der skal være flere begivenheder med hotte kunstnere? Om der skal der være flere cool tilbud? Men da vi for nylig i en større rundspørge spurgte vores gæster, var svaret tydeligt: Det skal ikke være cool - det skal være ægte, påpeger Niels Rasmussen.

- Vores gæster efterspørger ikke koncerter, digitale oplevelser eller andet, som de kan opleve så mange andre steder. De vil tæt på landbruget, og de vil opleve den ægte vare. De kommer for at se dyrene, maskinerne og de gode råvarer og fødevarer, siger Niels Rasmussen, som godt kan garantere, at Det Fynske Dyrskue også næste år rykker ind på dyrskuepladsen midt i Odense centrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det Fynske Dyrskue blev i år blev afholdt for 134. gang.