Formænd for landets dyrskuer i Aabenraa, Roskilde, Odense, Horsens, Hjørring og Herning har holdt telefonmøde torsdag for at drøfte den kritiske situation med coronavirus. Nu nuværende tidspunkt har både Gl. Estrup og Fjerritslev Dyrskue valgt at aflyse.

Torben Poulsen, formand for Det Fynske Dyrskue, var initiativtager til telefonmødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever jo, hvordan corona lægger meget ned i øjeblikket, så vi havde brug for at drøfte, hvordan vi stiller os, og hvilke tanker de forskellige dyrskuer gør sig om situationen. Indtil videre er holdningen hele vejen rundt, at vi er indstillet på at afholde de kommende dyrskuer. Men vi retter os selvfølgelig efter myndighedernes retningslinjer, siger Torben Poulsen, Det Fynske Dyrskue.

Det Sønderjyske Dyrskue er det første i rækken af de seks dyrskuer, og med afholdelse sidste weekend i maj kan skuet være i risiko for aflysning.

Nyt statusmøde

Formændene for dyrskuerne har aftalt, at de afholder et nyt telefonmøde 16. april for at drøfte coronasituationen og gøre status.

- Stemningen er rigtig god. Det Sønderjyske Dyrskue er trods alt et stykke ud i fremtiden, siger Torben Poulsen.

På trods af den alvorlige situation har dyrskuerne fået begrænset henvendelser fra udstillere, der er nervøse for afviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste tror på muligheden for at vi gennemføre, siger formanden.

Torben Poulsen ser tre forskellige scenarier foran sig:

- Dyrskuer bliver tvunget til at aflyse.

- Dyrskuerne bliver afholdt efter planen, og får status quo i forholdt til udstillere og besøgende.

- Dyrskuerne får et større boost og mange ekstra besøgende, da alle familier har brug for at komme ud og opleve noget efter lang tid i isolation.