Til høsten 2016 vil tre mejetærskere i Danmark blive udstyret med canadiske Redekop-knive på halmsnitteren.

Producenten fortæller, at knivene har dobbelt så lang levetid som de originale, og tilmed er skarpe hele levetiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redekop-knivene vil ikke blive slidte når de rammes af en sten, men i stedet vil der blive slået en fli af kniven, dér hvor stenen rammer.

- Michael Buchtrup, Buchtrup Agro.

- Nu vil vi prøve det af under danske forhold til den kommende høst, fortæller Michael Buchtrup, indehaver af Buchtrup Agro, som er den nye danske importør af de canadiske Redekop-knive.

Faktisk er han én af de første i Europa, da der foruden Buchtrup Agro kun er én tysk forhandler i Europa.

- Det er jo et ægte amerikansk produkt, så det er faktisk først nu, vi skal se, om vi kan nå de samme gode resultater under europæiske forhold som i Amerika, fortæller Michael Buchtrup.

Holder sig skarpe

Til høsten 2016 kommer knivene til at køre på mejetærskere både på Sjælland og i Jylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Knivene er fremstillet på en speciel måde, så de blot har fået en carbon coating på den ene side, fortæller den jyske importør, som i forvejen har gode erfaringer med import af produkter fra Amerika i form af blandt andet MacDon skårlæggere og sejlskæreborde.

- Hvis en normal fabriksmonteret snitterkniv rammes af en sten, så bliver den slidt. En slidt kniv vil tage mere effekt, for at opnå samme arbejde, som en skarpkniv. Derfor vil mejetærskeren bruge mere diesel på at holde en halmsnitter kørende, som kører med slidte knive, end med skarpe knive.

- Redekop-knivene vil ikke blive slidt når de rammes af en sten, men i stedet vil der blive slået en flig af kniven, dér hvor stenen rammer. Dermed er de altid skarpe, fortæller Michael Buchtrup

Han forventer en effektforøgelse på mejetærskeren, når de nye knive monteres:

- Hvis det før krævede 70 hestekræfter at trække halmsnitteren, kan det være, vi kan trække den med 50 hestekræfter, og dermed få 20 hestekræfter mere til at drive mejetærskeren frem med. Det vil vise sig til høst, om knivene lever op til forventningerne, men ifølge de fine resultater fra Canada, så har jeg store forventninger til produktet, fortæller den danske importør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komplette sæt

Redekop nøjes ikke blot med at producere skarpe snitteknive. De producerer også komplette snittere til montering på alle mejetærskere uanset mærke.

De komplette halmsnittere har kapaciteter helt op til 45 fods skærebord, hvor producenten garanterer en jævn fordeling af halmen.

- Her i Danmark kender vi ofte til problemer med en jævn fordeling af halm i fuld skærebordsbredde, og det er især et problem ved No-Till såsystemer, som de ofte benytter i Nordamerika, fortæller Michael Buchtrup, som på nuværende tidspunkt starter med at få knivene hjem, inden han tager stilling til, om det vil være interessant med de fuldt integrerede løsninger med komplet snitter og modskær. I øvrigt kan også de komplette halmsnittere monteres på alle mejetærsker uanset producent og model.