Abonnementsartikel

Tyske Fliegl vil øge trafiksikkerheden for traktorer, der kører med frontmonterede redskaber.

I mange udkørsler fra landbrugsejendomme og marker generer bygninger og træer oversigtsforholdene. Specielt når traktoren er monteret med redskaber eller tanke i frontliften, er der langt fra førersædet og ud til den forreste del af køretøjet. Ved dårlige oversigtsforhold betyder det, at redskabet kommer langt ud på den tværgående vej, før føreren har det fornødne udsyn.

Det resulterer i farlige situationer, hvor biler må undvige traktoren, der kører ud på vejen. For at eliminere risikoen for dræbte og tilskadekomne, har Fliegl udviklet Hawk, som er et kamerasæt med to kameraer, der monteres på det frontmonterede redskab. Det ene kamera ser til højre og det andet til venstre.

Beskyttet montering

Kameraer til montering på frontredskaber er ikke nogen nyhed, men da systemet fra den tyske producent er udviklet til dette specifikke formål, har det nogle fordele.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I udviklingen af Hawk har Fliegl eksempelvis taget højde for, at der ofte skiftes redskab på landbrugstraktorer. Derfor er kablerne ud til kameraerne med et stik, som er monteret foran på traktoren. Det gør det let at skifte redskab, uden at de to kameraer skal afmonteres.

Fliegl har ligeledes taget højde for, at ledninger på landbrugsredskaber ofte udsættes for fysiske påvirkninger. Derfor monteres alle kabler i flexrør, som beskytter dem mod både fugt og mod at grene og lignende river dem af.

Klart billede

For at kunne se langt, og for at få et klart billede anvender Fliegl Hawk kameraer med en åbningsvinkel på kun 60°. I førerkabinen vises billedet fra de to kameraer på en split-screen. Det giver føreren et hurtigt overblik over både højre og venstre side foran traktoren.