Abonnementsartikel

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen får opbakning fra Landbrug & Fødevarer efter de seneste dages politiske stormvejr.

Mens miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen angribes voldsomt fra både oppositionen og en gruppe forskere ? sidstnævnte primært med hjemsted på Aarhus Universitet ? er der opbakning fra landbrugets organisationer.

Direktør Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer siger til Maskinbladet, at debatten i medierne har været baseret på halve sandheder i bedste fald:

- Weekendens kampagne mod miljø- og fødevareministeren har været meget personligt og på et urimeligt grundlag,

- Flemming Nør-Pedersen, direktør for Landbrug & Fødevarer

- Debatten har set bort fra, at miljøtilstanden i de marine miljøer ikke kun har noget at gøre med kvælstof, men også en lang række andre presfaktorer. Det spænd er fuldstændig underbelyst. Slå koldt vand i blodet og lad landbrugs- og fødevarepakken virke. Weekendens kampagne mod miljø- og fødevareministeren har været meget personligt og på et urimeligt grundlag, siger Flemming Nør-Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ude af proportioner

Han mener også., at meget af journalistikken i den sag er helt ude af proportioner og mister perspektiverne:

- Hvis der i en kort periode kommer lidt ekstra kvælstof, inden det igen opsamles, er det jo ikke sådan, at vi ikke kan bade i vore farvande næste sommer eller kommer i konflikt med EU-direktiver. De kompenserende foranstaltninger, der er besluttet, skal nok samle det ekstra kvælstof op, der eventuelt måtte komme som følge af landbrugs- og fødevarepakken. Vejen frem er at lade dansk landbrug og den danske fødevareklynge tjene nogle flere penge, så vi kan foretage investeringer i ny teknologi og nye stalde, der kan skabe en mere miljøvenlig produktion, end vi har i dag, fortsætter direktøren fra L&F.

Pisker os selv for hårdt

Han henviser i øvrigt til, at Danmark producerer fødevarer med et internationalt set meget lavt klima- og miljøaftryk:

- Derfor giver det ringe mening, at vi pisker os selv så hårdt, at vi mobber produktionen ud af Danmark og eventuelt til Polen, hvor produktionen med sikkerhed påvirker klima og miljø mere. Så har vi gjort det skidt ? ikke kun for danske landmænd og fødevaresektoren, men også hele det danske samfund, miljøet og klimaet, slutter Flemming Nør-Pedersen.