Abonnementsartikel

DM i Skills er et af de største mødesteder for landets folkeskoleelever, der snart skal til at vælge uddannelse.

Årets udgave af DM i Skills er i fuld gang. I år foregår det i Fredericia, hvor omkring 300 unge fra landets faguddannelser dyster om at blive den bedste i deres respektive fag. Selv om billedet primært er præget af murere, elektrikere og automekanikere, er der også plads til landbrugsuddannelserne. De indgår dog ikke som et konkurrencefag, men med en stor og indbydende stand gøres der reklame for de muligheder, landbruget har at byde på.

19-årige Laust Helle er en af dem, der står klar til at tage imod de mange besøgende. Han er i gang med en uddannelse som landbrugsassistent på Kold College i Odense.

- Jeg synes, det er en rigtig god måde at få nye ind i faget på, fortæller han, da Maskinbladet møder ham på standen.

- Der er faktisk mange, der er begejstrede for det, vi laver, tilføjer han og understreger, at man ikke møder mange fordomme omkring landmænd blandt de besøgende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skal være sjovt

Laust Helle er én af i alt seks unge under landbrugsuddannelse, som deltager på standen. Derudover er der også en række ledere, og blandt dem finder vi Stig Hansen, der er uddannelsesleder på Kold College i Odense.

- Vi deltager, da vi gerne vil præsentere landbruget og de muligheder, branchen har at byde på. Der kommer jo rigtigt mange folkeskoleelever, som snart skal til at vælge hvilken vej, de vil gå, fortæller han.

For at trække de unge ind på standen har man blandt andet stillet en traktorsimulator op, som giver et meget naturtro indblik i, hvad det vil sige at køre rundt med en moderne landbrugsmaskine.

- Landbruget er et moderne fag, som kan være rigtigt sjovt - og det behøver ikke at lugte. Vi har også et kunstigt yver, som de unge kan konkurrere i at malke, for hele formålet er, at det skal være sjovt, fortæller Stig Hansen.

- Det er i øvrigt også en god anledning til at komme i kontakt med folkeskolelærerne. Det er jo ofte dem, der rådgiver de unge, så dem vil vi rigtigt gerne i kontakt med, tilføjer han.

DM i Skills strækekr sig over tre dage - fra og med torsdag til og med lørdag.