Abonnementsartikel

Industrislagterne har i dag, torsdag, debut i den populære håndværkskonkurrence DM i Skills. Håbet er at flere unge vil vælge den uddannelsesvej.

Den store, landsdækkende konkurrence, DM i Skills, forbinder mange måske primært med uddannelsernes dygtigste tømrer- og murerelever. Men i år er også talentfulde industrislagterelever med i konkurrencen. Og det glæder Landbrug og Fødevarer.

- Det er noget, vi er rigtig stolte og glade over, at slagterne nu også er repræsenteret til DM i Skills, siger Anders Klöcker, erhvervspolitisk områdedirektør hos Landbrug og Fødevarer til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan mærke pulsen

Omkring 300 unge fra hele landet deltager i danmarksmesterskabet, som i år afholdes i Næstved. Der dystes i 43 forskellige fag lige fra blomsterdekoratør til maskinsnedker.

Hidtil har detailslagtere været med i konkurrencen. Men fra i år er altså også dygtige industrislagterelever med i opløbet.

Ifølge Anders Klöcker er deltagelsen en god mulighed for at give information om branchen, så flere får lyst at vælge den vej.

- Alle, der taler om Skills, taler om det med en varme i stemmen. Det er der, man kan mærke, pulsen banker hos de unge mennesker, der brænder for deres fag, og der er det godt at vise, at det gælder også for slagtereleverne, siger Anders Klöcker.

Nye muligheder i branchen

Udover deltagelsen i DM i Skills har Landbrug og Fødevarer i samarbejde med syv virksomheder fra kødbranchen iværtsat flere initiativer, der skal skaffe flere unge til branchen. Et af dem er en akademiuddannelse, Danish Meat Leadership Trainee, som unge kan studere på Zealand Business College fra 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der håber vi, at flere får øjnene op for, at slagteribranchen rummer mange udviklingsmuligheder, og at man kan kombinere det håndværksmæssige med lederskab, siger Anders Klöcker.

Konkurrencen starter torsdag den 4. april og slutter lørdag den 6. april. Der er gratis entré og åbent for alle interesserede. Du kan se mere på www.skillsdenmark.dk.

DM i Skills startede i 2011, men Danmark har deltaget på verdensplan i det såkaldte WorldSkills med talenter siden 1999.