Når man besøger New Holland-forhandleren Maskinpartner i Vejle, har man som kunde muligheden for ikke blot at trække på de kompetencer, der findes i huset, men også på de evner man finder hos Maskinpartners afdeling i Billund. De to afdelinger arbejder nemlig tæt sammen, og det er noget, som kommer kunderne til gode.

- Det giver den fordel, at vores montører kan sparre med hinanden på tværs af afdelingerne, og det betyder, at kunderne får en bedre service. De synergier, der er mellem Vejle og Billund, betyder, at kunderne får dobbelt så meget erfaring, fordi vi kan trække på alle medarbejderne, siger Lars Jensen, der er salgsdirektør hos Maskinpartner Vejle, hvor man har flere medarbejdere med over 25 års anciennitet i virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom de to afdelinger kører parallelt, så er der alligevel lidt lokale forskelle på, hvilke kunder der oftest kommer i henholdsvis Vejle- og Billund-afdelingen.

- Vi oplever, at der vest for Hærvejen er flere kvæg- og græsbønder, mens der i nærheden af Vejle er flere svineproducenter og mere planteavl, siger Lars Jensen.

Det kan også ses på salget.

- Vi har faktisk godt gang i salget af rotormejetærskere, og jeg synes, at vi har nogle rigtigt dygtige montører, når det kommer til tærskere og pressere, siger Lars Jensen.

En anelse trangt

Og at Maskinpartner Vejle netop excellerer i mejetærskere kan måske virke en smule ironisk, da der ikke just er plads i overskud på værkstedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har faktisk plads til mejetærskere på værkstedet, men vi laver de fleste reparationer ude hos kunderne, og på den måde undgår vi pladsproblemer, siger Lars Jensen.

Derudover nyder Maskinpartner i Vejle også godt af samarbejdet med Billund-afdelingen, når det kommer til pladsproblemerne.

- Vi har muligheden for at overvintre nogle maskiner i Billund, forklarer Lars Jensen.

Ny storsællert

Når man besøger Maskinpartner i Vejle, er man ikke i tvivl om, hvilke maskiner, man kan finde i butikken.

Huset er pakket ind i blå og gule farver, og de nyeste New Holland-traktorer er linet op foran butikken. Og det er faktisk en af de nye modeller, man forventer sig mest af i det kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos os er T7-serien helt klart en storsællert. Jeg er meget spændt på at se, hvordan det kommer til at gå med T7.315, som jeg har store forventninger til. Den lukker et hul mellem T7 og T8-serierne, og jeg tror, at mange af vores kunder har en størrelse, hvor de kan få glæde af den størrelse traktor, siger Lars Jensen, der påpeger, at Maskinpartner i Vejle også har flere maskinstationer som kunder, og han forventer, at netop T7.315 bliver et hit hos maskinstationerne.

- Normalt oplever vi, at det er topmodellen i de forskellige serier, der sælger bedst, og derfor tror jeg også, at 315'eren kommer til at blive et hit for os, siger Lars Jensen.

Kunderne vokser

Det er ingen hemmelighed, at landbrugene i dag bliver større og større, og det er også noget, som man mærker hos Maskinpartner i Vejle.

- Vi har flere kunder, der har over 1000 hektar, og det er helt klart, at kunderne bliver større og større, samtidig med, at der bliver færre landmænd samlet set, forklarer Lars Jensen.

Når kunderne bliver større, betyder det også, at de har andre behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever, at når kunderne bliver større, så har de også brug for nogle større og tungere maskiner. Vi har også set, at flere af vores store kunder begynder at købe nogle entreprenørmaskiner, eller skifter rendegraveren ud med en læssemaskine og en gravemaskine. Når bedrifterne efterhånden er blevet så store, giver det mening.

Samtidig er salget af industrimaskiner uden for landbruget også steget, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Det er et område, der er i markant vækst for os, New Holland har et godt program i den lille ende af industrimaskiner, samtidig er Giant-minilæsserne en storsællert med en fantastisk ydelse og kvalitet. Vi har nogle montører, der er udlært til netop industrimaskiner, og vi ved, at det er alfa omega at have dygtige montører.

Stærkt vognprogram

Hos Maskinpartner i Vejle forhandler man ud over New Holland også mærker som Kverneland, Agrifac, Giant og Joskin.

De fem mærker udgør kerneprodukterne hos Maskinpartner og står for 90 procent af salget i huset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop vognene fra Joskin er et produkt, som Lars Jensen taler særligt varmt om.

- Vores oplevelse med Joskin har været meget positiv. Der er et rigtig godt samarbejde med fabrikken, og det er et mærke, der virkelig lytter til markedet. Det er et mærke, som vi sælger mere og mere af, siger han.

De gul-grønne vogne, som Maskinpartner importerer, har også vist sig at være et hit hos kunderne.

- Kunderne siger, at det er et dejligt produkt, og vi kan se, at når folk først har haft én Joskin-vogn, så skal den næste vogn også være en Joskin, siger Lars Jensen.