Casper Larsen blev i 2017 indehaver af maskinforretningen Midtfjord Agro, og siden da har forretningen været i en rivende udvikling. Udviklingen de seneste år har både stået på udvidelse af værkstedet og forhandlingen af nye mærker.

Siden opstart af Midtfjord Agro tilbage i 2005 har der været en del forskellige varemærker igennem butikken. Da Midtfjord Agro startede op, var det med forhandling af John Deere, og i 2007 startede en ny afdeling op med salg af blandt andet cykler, scootere og ATV'er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I marts 2012 blev salget af de mørkegrønne traktorer skiftet ud med de lysegrønne Deutz-Fahr traktorer, teleskoplæssere og høstmaskiner.

Efter generationsskiftet mellem Jørgen Andersen og Casper Larsen i 2017 har det for alvor taget fart. Kort efter blev cykelforretningen solgt fra, med henblik på at koncentrere sig om og landbrugsdelen, og cykelforretningen blev lavet om til MI butik.

rich-media-2
Det handler om at stå på flere ben, det er i hvert fald hvad Casper Larsen har gang i. Foto: Emil Samsø Møller. 

Efter blot et par år med stor udvikling hos Midtfjord Agro og på landbrugsmaskiner generelt, var forholdene ikke store nok. Efter blot to års ejerskab af Casper Larsen blev værkstedet udvidet med 720 kvadratmeter. Det gamle værksted er stadig i fuld funktion og benyttes blandt andet som smedeværksted.

- Maskinerne blev for store, og lokalerne blev for små, så det var en af grundene til udvidelsen af værkstedet, fortæller Casper Larsen, indehaver af Midtfjord Agro.

rich-media-3
Redskaber og maskiner til græs, er en af de helt store spillere hos Midtfjord Agro i Løgstør. Foto: Emil Samsø Møller.

Hvor stort skal det være?

Der kan godt være lidt forvirring i forhold til, hvor meget man skal udvide, og hvor stor forretningen skal være. Hos Midtfjord Agro mener Casper, at de har fundet den rigtige plads i forhold til størrelsen, både af hensyn til kunder og produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg mener, at vi har den optimale størrelse, når vi skal tænke på kontakten hos kunden og være jordnær. Det hjælper ikke hvis vi bliver ved med at udvide, hvis ikke det er det kunderne efterspørger, understreger Casper Larsen og tilføjer, vi går efter at holde virksomheden på omkring 20 ansatte, denne størrelse giver god mulighed for, at vi kan holde en flad ledelse, og at jeg også selv kommer rundt til kunderne som sælger.

Flere ben at stå på

Det handler om at stå på flere ben, det er i hvert fald, hvad Casper Larsen har gang i. Der er i hovedtræk tre mærker, som der er primær fokus på. Deutz-Fahr er en af hovedmærkerne hos den unge maskinhandler, og det er han yderst godt tilfreds med.

- Deutz-Fahr passer rigtig godt ind i vores forretning, de har en størrelse og en plads i markedet, der afspejler vores temperament her i virksomheden, siger Casper Larsen og fortsætter, vi er glade for ikke at være med i den krig, der er omkring traktorsalget i Danmark.

rich-media-5
Nu er vi kommet der til, hvor vi gerne vil være i forhold til størrelse og omgivelser, nu skal vi bare have styr på det sidste, siger Casper Larsen. Foto: Emil Samsø Møller.

Udover de lysegrønne traktorer er der også stor fokus på blandt andet græsmaskiner fra Kuhn og vogne fra Krampe.

En af de nyeste tiltag hos den nordjyske maskinhandler er salget af GST stjernerensere, og salget er allerede godt i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I den første tid med salget af stjernerensere er det forløbet rigtig godt, og interessen hos kunderne er stor, og allerede i de første måneder af 2020 er der solgt hele fem stjernerensere, uddyber Casper Larsen.

Kuhn er en vigtig spiller i forretningen. Fra 2020 fik Midtfjord Agro full line Kuhn forhandling. Det indebar at de tog Kuhn fuldfodervogne ind, som i dag er klart deres speciale.

Midtfjord Agro er placeret midt i et stort kvæg område, og man kan tydeligt se at græs, foder og staldmekanisering fylder meget i omsætningen. Pladsen omkring værkstedet er fyldt op med de orange maskiner og endda flere i samme model.

rich-media-7
Værktøjet kan både være den store svensknøgle, men også computeren når reparationen foretages. Foto: Emil Samsø Møller. 

Fremtiden er digital

Virksomheden er i dag et sted, hvor Casper ikke mener at der skal udvides arealmæssigt, men nu bliver der for alvor brug for, at alle data bliver til rådighed, om man går hjemme på værkstedet eller opholder sig i en servicebil hos kunden.

- Nu er vi kommet der til, hvor vi gerne vil være i forhold til størrelse og omgivelser, nu skal vi bare have styr på det sidste, siger Casper Larsen og fortsætter, vi skal i gang med at skabe en digitalisering af alle vores data, så den enkelte montør altid har dem til rådighed, også når han er på farten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

{% image: 8 %}

Digitalisering og videndeling er en vigtig post. Der skal uanset lokalitet være adgang til den nødvendige mængde data.

- Når vi har det rigtige værktøj, løses opgaven i de fleste tilfælde som en leg, og om værktøjet er i form af en svensknøgle eller en computer, det er underordnet, afslutter Casper Larsen.

{% image: 9 %}