Thy-Mors Udmugning og Maskinservice blev etableret i 1986 og har siden 1990 udviklet sig på den nuværende adresse ved Sundby syd for Thisted. Virksomheden beskæftiger 12 medarbejdere og råder over seks servicebiler. Der forhandles blandt andet Landini, Schäffer, Kongskilde, GEA-Mullerup, BM Siloer samt redskaber fra Præstbro.

- Indendørsmekanisering med fodringsteknik og udmugning i både kvæg- og svinestalde har altid været en af virksomhedens spidskompetencer, og her dækker vi i nord området op til omkring Brovst og mod syd og øst dækker vi Thy, Mors og Salling, siger Jan Christensen, der driver forretningen sammen med sin kone, Rita, der står for bogholderiet samt butikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinforretningen i Thy har rødder tilbage til DLAM-tiden, og derfor er det Mullerup, eller Gea Farm Technologies Mullerup som det hedder i dag, virksomheden samarbejder med, når der arbejdes med indendørsmekanisering.

I kvægstalde suppleres fodringssystemer fra GEA-Mullerup af fuldfoderblandere fra JF.

- Der kører rigtig mange JF-Feeder her i området, og da vi både har oplagt reservedele til vognene og har montører, som er eksperter i at servicere vognene, kan vi tilbyde kunderne en førsteklasses service af blandevognene, siger Jan Christensen.

Niche genererer kunder

- For at overleve som lille virksomhed er det nødvendigt med en niche, der kræver specielle kompetencer, og som er uinteressant for de store maskinforretninger at kaste sig over. Det er ikke alle der vil arbejde med mekanik i en svinestald eller stå og reparere et udmugningsanlæg en kold vinterdag. Det er vi eksperter i, og i kraft af nogle dygtige montører kan vi ikke blot reparere men også foretage forbedringer, når vi er i staldene, siger Jan Christensen, og tilføjer:

- Mange af vore kunder til traktorer, redskaber og minilæssere er kunder som vi allerede kender fra arbejdet i staldene. Når vi alligevel er på ejendommen, kan vi jo lige så godt servicere minilæsseren og måske også traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minimaskiner er blevet en succes

For godt et år siden overtog Thy-Mors Udmugning og Maskinservice forhandlingen af Schäffer, og til dato er der solgt 14 røde minilæssere.

Hos den danske importør, Helms TMT-Centret, er medindehaver Allan S. Helms imponeret over den nye forhandler på Thy.

- Det er en virksomhed med fokus på de rette ting, og der sælges kun noget, som de kan stå inde for. Derudover yder virksomheden en sublim service, som sikrer at kunderne er kørende uanset om det er hverdag eller weekend, siger Allan S. Helms.

De nye minilæssere er solgt til både kendte og nye kunder. Som regel følger der en brugt læser med i bytte på en ny læsser, og Jan Christensen var derfor spændt på, om virksomheden kunne omsætte de brugte læssemaskiner. Men foreløbig har det ikke været noget problem, og lige nu har Thy-Mors Udmugning og Maskinservice kun to brugte minilæssere til salg.

Nyt er godt - men brugt sælger bedre

Thy-Mors Udmugning og Maskinservice solgte i 2015 en enkelt ny Landini traktor, og indehaveren erkender, at det er vanskeligt at være lille, når der skal sælges fabriksnye traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange kunder har den opfattelse, at en Landini skal være billigere end andre traktorer i en tilsvarende størrelse. Det forstår jeg ikke helt, når jeg ved, at Landini anvender motorer og transmissioner fra producenter, som også leverer til nogle af de markedsledende fabrikater, siger Jan Christensen, der frem for nye traktorer har succes med at omsætte nyere brugte traktorer.

- De fortrukne mærker er Landini, John Deere og Deutz. Men på traktorværkstedet har vi dieknoseudstyr til de fleste traktormodeller, og kommer vi ud for noget vi ikke selv kan klare, har vi et godt samarbejde med de øvrige forhandlere, siger Jan Christensen.

Årets forhandler

Virksomheden i Thy sælger markredskaber fra blandt andet Kongskilde, Överum og Præstbro. Sidste år gik salget af redskaber fra den nordjyske importør så godt, at Thy-Mors Udmugning og Maskinservice blev udnævnt årets Præstbro Forhandler 2015.

Ved overrækkelsen af diplomet sagde Flemming Larsen, Præstbro, blandt andet:

- I lever og ånder for kunderne og tager gerne på dyrskuer og demonstrationer for at vise redskaber og traktorer. I er en loyal samarbejdspartner og har i 2015 tredoblet salget af redskaber fra Præstbro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rita og Jan Christensen er bekymrede for landbrugets økonomiske situation, men tror på en fremtid for dansk landbrug. Lige nu er der en stigende efterspørgsel på reparationer, og derfor søger Thy-Mors Udmugning og Maskinservice en ekstra montør.