Abonnementsartikel

Studsgaard Maskiner fik sin start for knap ti år siden i kølvandet på finanskrisen, og har i dag import af Wolf minilæssere og forhandling af Ursus traktorer.

Mekaniker og maskinhandler Lars Studsgaard fra Studsgaard Maskiner er uddannet mekaniker, og havde frem til 2009 arbejdet som kørende montør. Men så kom finanskrisen.

- Jeg fik pludselig tid til at sætte en gammel Deutz traktor i stand. Den solgte jeg og købte en John Deere med frontlæsser, og den var der straks en ny køber til. Det var egentlig det, der fik det hele i gang, fortæller Lars Studsgaard.

I dag sælger han cirka en større maskine om ugen.

- Det bliver til cirka 50-60 traktorer, rendegraver og minigraver plus alt muligt andet jeg får fingrene i, fortæller Lars Studsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I dag omfatter aktiviteterne også montage og et autoværksted på en anden adresse med i alt fire mand på fuld tid og Lars Studsgaards kone, der hjælper til to dage om ugen på kontoret.

- Inden for de seneste to år er der kommet forhandling af Ursus til og Wolf-minilæssere, som vi har egen import af, fortæller Lars Studsggard.

Wolf godt modtaget

Wolf minilæsserne bliver hentet i Kina og importen er et samarbejde med en kollega i Vendsyssel.

- Wolf læsserne kan vi sælge til de rigtige penge og har solgt omkring 25 af, siden vi startede. Det er en god og enkel maskine. Fra første dag jeg har været i gang har der været stor efterspørgsel på brugte minilæssere og minigeder til fx mindre landbrug, gartnere og små håndværkere, her er en ny Wolf et godt alternativ, forklarer Lars Studsgaard.

I dag har han Wolf minilæssere i fire forskellige størrelser, så både hobbybrugere og den professionelle landmand er dækket ind.

- I år har vi allerede solgt 10 maskiner og har været rundt på dyrskuer og til hingstekåring i Herning for at vise den frem.

- Det er en maskine fra Kina, og det gør folk skeptiske, men når folk først ser dem og prøver dem, så bliver de positivt overraskede. Og det kan også ses af det gode salg, konstaterer Lars Studsgaard.

Motoren er også kinesisk produceret, men man kan efter ønske også få minilæsseren med en Perkins eller Yanmar motor.

Nyt til brugt pris

I foråret 2017 kom forhandlingen af de polske Ursus traktorer på plads.

- Det er en traktor, som der kører mange af hos kvægbønder og særligt hos økologerne, der kører meget rundt mellem markerne, fordi deres dyr går ude.

- Vi ser Ursus som et godt alternativ til en nyere brugt traktor, fordi vi har prisen med os og i dag er den udstyret med kvalitetsaksler, -gearkasse og -transmission fra Carroro samt Perkinsmotorer, som kendes fra mange andre maskiner, fremhæver Lars Studsgaard.

Traktorerne er ikke helt så spækket med tekniske finesser, som andre mærker og det har sine fordele, mener han.

- VI laver gerne service, men det er en enkel maskine, som det lokale værksted sagtens kan servicere og ellers har vi en servicebil, der kører ud, siger Lars Studsgaard.

Gammelt guld

Ude på gruset, foran forretningen, står der et par nye Ursus vogne, der blander sig mellem både nye, let brugte og meget brugte traktorer og maskiner.

- Jeg er ikke så bange for de lidt ældre maskiner, fordi jeg har et godt eksportsalg og har efterhånden solgt til 42 lande via eksportsider på nettet, fortæller Lars Studsgaard.

Forretningen har ikke megen plads under tag, så det meste står under åben himmel.

- Det giver lave omkostninger og jeg har nemt ved at få skudt noget afsted. Og for landmanden betyder det, at jeg er i stand til at indgå en handel her og nu og jeg tager gerne en, to eller tre traktorer i bytte og giver også gerne penge i bytte, pointerer Lars Studsgaard.